Ungesson vil ikke vente på en mulig ny kontrakt

Fyllingen-profilen forlater Bergen ved sesongslutt og tror han finner seg en ny arbeidsgiver østpå eller hjemme i Sverige.

FORLATER BERGEN. Andreas Ungesson vil ikke vente helt til høsten før han eventuelt tilbys en ny kontrakt med FyllingenBergen. Foto: Marita Aarekol

Helt siden Andreas Ungesson ble hentet til FyllingenBergen i 2013 har han vært en skadeforfulgt herremann. Spesielt høyrekneet har vært en pest og en plage, og seinest 20. januar i år ble «Ankan» operert for avrevet korsbånd. Det innebærer at han i beste fall er tilbake på håndballbanen i november/desember.

Les også

Største Fyllingen-tap på over ett år

Interesse fra Runar og Halden

Det blir i så fall ikke i gul og blå Fyllingen-drakt. Trener Vidar Gjesdal ønsker å se an situasjonen til utover høsten før han eventuelt forlenger med den kraftfulle bakspilleren. Det er ikke godt nok for Ungesson.

— Nei. Siden Fyllingen ikke kan gi meg noe fullgodt svar før utpå høsten, velger jeg å se meg om etter andre alternativ. Og de er der allerede, hevder 28-åringen. Interesse skal ha kommet fra Runar og Halden, to eliteserieklubber østpå med sterke svenske tradisjoner både når det gjelder spillere og trenere. I tillegg skal én svensk eliteklubb og to lag på nivå to i hjemlandet være nysgjerrige på Ungessons kvaliteter – selv om han er langtidsskadet.

— Min ambisjon er å få i stand en avtale med en ny klubb allerede til sommeren. Så trener jeg meg opp i løpet av høsten for å være klar for spill rundt juletider. Det sies at korsbåndoperasjoner i beste fall er ferdig leget på åtte måneder. Jeg vil vente enda litt lenger for å være på den sikre siden.

Les også

Vidar Gjesdal ønsker flere år i sjefsstolen

Nær ved å legge opp

For et år siden sa Ungesson til Bergens Tidende at et nytt, langvarig skadeavbrekk ville innebære at han la opp som håndballspiller. Det gjelder ikke lenger.

— Jeg klarer ikke å legge det vekk. Én ting er kampen ute på banen. Men like så tiltrekkende og viktig er fellesskapet håndballen byr på. Spillerne, trenerne, lederne, administrasjonen – vi er en eneste stor familie. Og når andre klubber i tillegg allerede nå tar kontakt, tross min skadesituasjon, da blir det enda vanskeligere å legge håndballen vekk.

Ungesson ble svensk mester med Sävehof, tre år seinere spilte han seg til NM-gull i Oslo Spektrum da FyllingenBergen utklasset Bækkelaget. Han har også 11 landskamper og 20 mål for Sveriges U21-landslag