Sport

Stokviks første – men RIHK tapte igjen

Inge Stokvik scoret sitt første etter comebacket. Men det ble bare nesten for Rosenborg.

SCORET: Inge Stokvik var på farten mot Frisk.
  • Ole K. Sagbakken

FRISK ASKER – RIHK 4-3

Hjemmelaget var best de første 20. RIHK svarte solid i midtperioden, og produserte mest foran mål også de siste 20 minuttene.

Men etter lagets fjerde tap på fem kamper, er Hasse Hanssons menn for alvor i ferd med å havne i ”no man's land” i eliteserien. Per nå virker den siste sluttspillsplassen virker svært trygg. Men avstanden opp til lagene over begynner også å bli i lengste laget.

Dickenson alene med keeper

Det åpnet ille for Rosenborg i Askerhallen.

Etter de første 20 minuttene sto det nemlig 2-0 til hjemmelaget. Først ved Nick Sirota midtveis i perioden, deretter ved svensken Mats Hansson minuttet før første pause.

Da hadde RIHK-mannen med gullhjelmen, Lou Dickenson, noen minutter tidligere hatt alle muligheters mor da han kom helt alene med keeper Espen Johansen. Uten å makte å score.

Stokviks og Milam

RIHK-trener Hasse Hansson må imidlertid ha trykket på noen knapper i garderoben, for i midtperioden snudde det.

Og det var ikke hvem som helst som meldte seg på, heller. Comeback-kid Inge Stokvik har notert seg for fire assists siden han kom tilbake for noen uker siden, men hadde ennå til gode å score selv.

To og et halvt minutt etter pausen traff han endelig, etter pasning fra Greg Jacina

Og da Jamie Milam utliknet fra distanse rett før 2. pause, i overtallsspill, øynet RIHK-spillerne en viktig borteseier og å ta igjen nettopp Frisk Asker på tabellen.

Så hører det også med til historien at keeper Brady Hjelle var god i midtperioden, og vartet opp med to-tre klasseredninger.

RIHK skjøt – Frisk scoret

Etter at hjemmelaget hadde vunnet skuddstatistikken de to første periodene (13-12 og 17-11), må det ha føltes bittert for RIHK-spillerne at det likevel skulle ende i tap.

De siste 20 var det nemlig gjestene som var mest toneangivende, vant skuddstatistikken 20-12, og

Dickenson hadde blant annet et forsøk i stolpen.

Men syv minutter inn i perioden var det i stedet hjemmelagets Christian Timm som traff, og fire minutter før slutt økte Petter Kristiansen. 4-2. Da ble det egentlig mest for pynt å regne at Jordan George reduserte til 4-3 med 30 sekunder igjen, etter at RIHK hadde tatt ut keeperen. Denne gang ved hjelp av Dickenson.

Dermed står RBK på 21 poeng. Laget har åtte poeng ned til bunnlagene Stjernen og Tønsberg. Men med unntak av Lørenskog, som startet med 20 minuspoeng, er det også langt opp til lagene foran.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Rosenborg IHK