Sport

Hushovd sikker på VM-plass

Grimstad-syklisten er stinn av selvtillit etter sammenlagtseier og fire etappeseire på de siste to ukene.

- Jeg er fortsatt rask, og det gleder meg. Selv om jeg er en bedre klatrer, har jeg beholdt litt av mitt gamle jeg, sier Hushovd.
  • Nicolai Olsen
    Fædrelandsvennen

— Det er gøy å kjøre løp når det klaffer slik det har gjort den siste tida. Jeg er i en veldig god form, og det har jeg vært de siste to månedene, sier Thor Hushovd (35) til Fædrelandsvennen.

Søndag tok han sin andre av tre mulige etappeseire i Arctic Race of Norway. Dermed vant han også rittet sammenlagt. For to uker siden vant han både en flat og en tøffere fjelletappe i Polen rundt.

— Jeg kunne ikke lagt inn en bedre VM-søknad enn det jeg har gjort de siste ukene. Å vinne løp er det viktigste for meg. Jeg er trygg på at jeg er blant de beste – de som får VM-plass, sier Grimstad-syklisten.

Overrasket seg selv

Hushovd trodde selv han hadde mistet noe av spurtevnen på en vanlig flat etappe, men ble seg overrasket da han klarte å vinne den første av de to etappene i Polen.

- Jeg har vist at jeg kan vinne både flate og kuperte etapper. Jeg er overrasket over at jeg fortsatt er så sterk i spurten, etter at jeg har lagt om til å bli bedre i fjellene , sier 35-åringen, og fortsetter:

— Jeg er fortsatt rask, og det gleder meg. Selv om jeg er en bedre klatrer, har jeg beholdt litt av mitt gamle jeg, sier Hushovd og ler.

God avslutning, god start

I fjor slet BMC-syklisten med virus og muskelbetennelse. Selv mener han det ikke var helt ute av kroppen da årets sesong startet, og det var grunnen til at han ikke fikk det til.

Nå håper han på en god avslutning på sesongen, noe som vil gi en positiv effekt inn mot 2014.

— Jeg har erfaring med at en god avslutning gir en god vår. Det er mer betryggende å komme inn i en ny sesong når man akkurat har avsluttet en god en. Nå nyter jeg hvert sekund i den gode formen jeg er i, så håper jeg den varer nå som jeg har et par viktige ritt i vente, sier Hushovd og tenker på Vattenfall Cyclassic i Hamburg og GP Plouay i Frankrike.

Les også

  1. Norge kan få ekstra plass i sykkel-VM

  2. Hushovd vant sisteetappen - gikk til topps i Arctic Race

  3. Vegard Breen er Norges nye sykkelproff