Sport

Vil ikke erstatte George

Christer George forlater Rosenborg. Søndags kveld skrev kantspilleren under for den spanske 2. divisjonsklubben Cordoba.

  • Sondre Mikal Knutsen

George satt i går kveld i forhandlinger med sin nye klubb i Spania etter at Rosenborg og Cordoba ble enige om en utleieavtale på ett år. Litt før klokken 21 var avtalen underskrevet.

— Christer hadde et sterkt ønske om å få sjansen til å spille i spansk fotball. Derfor ønsket vi ikke å stå i veien for det, sier RBK-direktør Rune Bratseth til Adresseavisen.

Rosenborg hadde i utgangspunktet bestemt seg for å beholde samtlige spillere ut sesongen, men da klubben ikke klarte å kvalifisere seg til Mesterligaen, følte klubben det var riktig å la George gå.

— Vi fikk et tilbud lørdag. Etter noen samtaler ble vi enige om å slå til. Vi har spillere som kan fylle tomrommet, og det er ikke så mange kamper igjen. I tillegg var det en god avtale for oss, sier Bratseth, som ikke vil avsløre hvor mye trønderne får for å leie ut spilleren. George kan ifølge sin agent Gunnar Martin Kjenner ikke vente med å starte sitt nye fotballiv i spansk fotball.

— Han er godt fornøyd med sin personlige avtale. Christer kommer til en klubb som satser knallhardt på opprykk. Cordoba har hentet flere spillere i sommer, og ønsker nå å bruke Christer på venstrekant eller som midtspiss, sier Kjenner.

George har vært en av eliteseriens mest spennende spillere i flere år. Han debuterte blant annet i Mesterligaen med to scoringer i oktober 2000, bare noen uker etter han kom til Rosenborg. Men oppholdet i Trondheim har ikke vært like vellykket. 24-åringen har gått mye inn og ut av laget, og i vinter ba han om å bli solgt fra Lerkendal. Men da Åge Hareide ga unggutten tillit i sesongstarten, valgte George å skrive under en ny toårskontrakt.

Oslo-gutten debuterte i eliteserien for Skeid i 1997. Året etter ble han kjøpt opp av Strømsgodset. To år senere gikk han til Rosenborg for 11 millioner.

Les også

  1. George sliter i Spania