Sport

FyllingenBergen-keeper skremte Bodø før cupfinalen

– Du taper ikke med en sånn målvakt, sier Vidar Gjesdal om Lars Eggen Rismark.

Storspilte: Lars Eggen Rismark blir gratulert av lagkameratene etter å ha fått bestemannsprisen. Foto: Ørjan Deisz

  • Kim Bøyum

FRAMOHALLEN: "Det er min dag i dag! Herregud for en hærlig dag!" Det var Åge Aleksandersens stemme som dundret ut av høyttalerne i Framohallen onsdag, men det kunne like gjerne vært FyllingenBergen-keeper Lars Eggen Rismark som sang selv.

Trønderen var særdeles pigg i kveldstimene, til stor frustrasjon for bortelaget Bodø. En redningsprosent på 52 sier sitt. I førsteomgang, da kampen ble avgjort, tok han 62 prosent av skuddene.

— Noe sånt skjer nesten aldri. Keeperspillet var helt fantastisk, og du taper ikke håndballkamper med en sånn målvakt, fastslår Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

Generalprøve

Kampen var en forsmak på cupfinalen 14 dager før lagene ses igjen i Nadderud Arena finnes det ingen tvil om hvem som sitter igjen med godfølelsen. Fyllingen var langt nede etter å ha kollapset mot Runar søndag, men onsdagens forestilling var direkte overbevisende. Mens Bodø gjorde den ene tekniske feilen etter den andre, sto Fyllingen-spillerne frem én etter én, med Rismark som den klare eneren.

— Etter å ha spilt to år i Bodø er det alltid artig å gjøre en bra kamp mot dem. Som lag skal vi ta med oss at vi klarer å slå tilbake på direkten etter smellen mot Runar. Så må vi prøve å lære, slik at vi treffer dette nivået oftere, sier Rismark.

Nils Arne Eggens barnebarn kommer fra en skikkelig idrettsslekt, men håndball har han lært seg selv.

— Det er mest fotball der. Jeg spilte selv til jeg var 14-15, men da var det veldig naturlig å satse på håndball. Det var det jeg syntes var artigst, og det var der jeg var best. Men jeg følger med på Rosenborg, understreker Rismark.

Komfortabelt

Mens han leverte redning etter redning, scoret Fyllingen jevnt og trutt gjennom første omgang. Selv ikke da Fyllingen spilte nesten to minutter med to mann mindre, greide Bodø å redusere hjemmelagets forsprang.

17-9 var stillingen til pause, og avstanden forble komfortabel resten av kampen. Til slutt sto det 30-22 på resultattavlen. Bodø fikk litt å tenke før håndballens festdag 30. desember. Ikke minst må de finne ut hvordan de skal lage flere mål på en trønder med blekksprutarmer.

-Dette var virkelig deilig, for vi har følt det har gått i stampe over lang tid. Cupfinalen lever sitt eget liv, men det er ingen ulempe å sette Bodø på plass på denne måten, sier Gjesdal.

Eliteserien håndball menn onsdag, 13. runde:

Viking – Stord 25-25, Kolstad – Elverum 20-27, Drammen – Bækkelaget 35-25, FyllingenBergen – Bodø 30-22, ØIF Arendal – Halden 25-26. Spilt tirsdag: Haslum – Runar Sandefjord 29-27.

Les også

  1. Klarte ikke gjenta Elverum-bragden

  2. Endelig Viking-poeng

  3. Stegavik før Kolstad-returen: - Taper vi får jeg høre det lenge etterpå

  4. Totalkollaps for FyllingenBergen

  5. Nytt Viking-tap etter svak start

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen