Sport

Pølsafest = skirenn

— Det blir lenge til dere får se meg på by'n, sier Øystein Pettersen. «Pølsa» er mest opptatt av å komme seg ut på en skitur når vi treffer ham i leiligheten dagen etter hjemkomsten.

Øystein «Pølsa» Pettersen er god med glassfiber under bena - ikke fullt så god på gitar. Nitimens Synnøve Svabø konstaterer at gullmedaljen tilhører sportslige prestasjoner.
  • Arne Hole

— Jeg visste det kom til å skje noe, for hu dama der er jo helt gæern, sier «Pølsa» etter at Nitimens Synnøve Svabø har forlatt leiligheten på Tonsenhagen. Med saggebukse helt ned til frasparket og lua godt ned i øynene, måtte gullgutten traktere sin ikke altfor velbrukte Louder Guitars - etter at nabovarsel var sendt ut.

- Jeg er bedre på ski enn gitar, sier «Pølsa» - noe man skal være langtkommet hørselshemmet for ikke å samstemme i. Men ambisjonene er der.

— Mange av gutta har kjøpt seg instrumenter. Foreløpig tror jeg vi bare skal spille sent på nachspiel, men neste år skal vi ha vår første låt klar, mener rappkjeften. «Pølsemaker, pølsemaker hvor har du gjort av deg?» I ny versjon?

Matintoleranse

Etter grundig research hadde Synnøve også bestilt kebab, for «Pølsa» er faktisk mer glad i det enn pølser. Men researchen var ikke grundig nok, for i dressingen er det et melkeprodukt - og OL-mesteren har matintoleranse. Melk, ost, egg og nøtter kommer aldri på startstreken i Kristine Bonnevies vei.

- Jeg har astma også, men den er blitt bedre. Har funnet ut at det er ganske mye å hente på å endre kosthold. Syltetøy og kunstige tilsetningsstoffer er også ute.

Intolerant over for mat, men ellers tolerant og ydmyk. Groruddølen blir aldri ferdig å snakke varmt om dem som har støttet ham og lagt grunnlaget. Han gjorde bare den siste delen av jobben.

- Det er hyggelig å bli satt pris på, men det var jo jeg som burde ha hyllet de andre.

Bordet er dekket av blomster, og telefonen kimer. Mamma Kari kommer innom for å sjekke at gullungen har det bra og kommer med noen formaninger i kjent mødrestil. Men vi aner at «Pølsa» føler seg litt i tidsklemma akkurat nå. 500 tekstmeldinger er kommet etter gullet i sprintstafetten med Petter Northug. De fleste er ubesvart. 50 telefonanrop etter landing på Gardermoen.

Han vil nødig skuffe noen. Men: - Jeg har kommet hjem fordi jeg vil være godt forberedt til de neste rennene: Prøve-VM, sprint i Drammen og Stockholm. - Jeg har jo ennå ikke vunnet et verdenscupløp, sier OL-vinneren.

- Skal jeg brenne lunta i begge ender nå, er det ikke noe lunte igjen når rennet starter.

Men mandag slipper ikke Pettersen unna. Da skal Lillomarka Skiklubb arrangere pølsefest.

Altså Pølsa-fest.

Les mer om

  1. OL