Lineker fjernes midlertidig fra BBC-program etter krasse uttalelser

Tidigere Barcelona- og Tottenham-spiller Gary Lineker (62) fjernes midlertidig fra BBC-programmet «Match of The Day».

Gary Lineker er en av de største TV-profilene rundt engelsk fotball.

Det bekrefter BBC. Kanalen skriver at fotballprofilens bruk av sosiale medier den siste tiden har vært et brudd på deres retningslinjer.

Lineker sammenlignet forslag til ny asyl- og innvandringslov med nazistisk ideologi tidligere denne uken.

BBC skriver at 62-åringen fjernes midlertidig og at de skal komme frem til en avtale om hans bruk av sosiale medier.

Den britiske regjeringen har foreslått en ny lov som skal hindre migranter å få opphold i Storbritannia. Mennesker som krysser den engelske kanal vil blant annet bli nektet oppholdstillatelse i landet på livstid.

– Gode Gud, dette er verre enn grusomt, uttalte Lineker etter at Englands innenriksminister Suella Braverman la frem den nye migrasjonsloven tirsdag.

– Det er ikke noe stort innrykk av migranter. Vi tar imot langt færre flyktninger enn andre store land i Europa, fortsatte den tidligere landslagsspilleren ifølge The Guardian.

I en tweet uttrykte Lineker at ordlyden i den nye asyl- og innvandringsloven lignet på «den som ble brukt av Tyskland på 1930–tallet».

BBC vurderer Linekers uttalelser som brudd på kanalens retningslinjer. Ansatte i kanalen har tidligere blitt advart om bruk av sosiale medier og bør følge redaksjonelle retningslinjer privat, på lik linje som når de lager innhold for BBC.