Har ikke gitt opp Zuccarello-spill i VM: – Tror det er et langskudd

Det skal mye til om den norske NHL-profilen Mats Zuccarello spiller VM for Norge, men Norges Ishockeyforbund er i dialog med ham.

Mye skal til om NHL-spilleren Mats Zuccarello dukker opp i VM i den norske landslagsdrakten.

– Zuccarello er alltid velkommen til å spille på det norske landslaget. Han er akkurat ute av NHL-sluttspillet, og vi har søkt om dialog, men jeg tror dessverre at det er et langskudd, sier sportssjef Petter Salsten til NTB.

Mats Zuccarello har ikke spilt så mange VM på grunn av spill i NHL. NHL-stjernens første mesterskap var i 2008 og hans siste i 2016. Han har vært med på å prege laget de gangene han har deltatt.

Minnesota Wild-spilleren spilte sist med flagget på brystet under OL-kvalifiseringen på Jordal i august 2021.

Mathias Emilio Pettersen er et stykke unna en mulig-VM-tropp. Han er opptatt med sluttspillet i AHL for Calgary Flames-farmerklubben Calgary Wranglers og er spådd å gå langt.

Landslagssjef Tobias Johansson har samlet en tropp på 28 (tre målvakter, ni backer og 16 løpere) spillere i Asker foran de to siste VM-oppkjøringskampene som nå venter. Der er Frankrike motstander lørdag og søndag.

Etter de oppgjørene skal tre spillere ut av den norske troppen. Tre målvakter, åtte backer og 14 løpere sendes til VM.

Det er tolv dager til VM starter i Riga og Tammerfors. Norge skal spille i gruppe B i Riga og møter Kasakhstan (13/5), Sveits (14/5), Slovenia (16/5), Latvia (17/5), Tsjekkia (20/5), Canada (22/5) og Slovakia (23/5) i det innledende spillet.

Norge har vært elitenasjon siden 2006.