Moldes seiersrekke fortsetter – stortalent herjet

(Viking – Molde 1–4) David Datro Fofana (19) scoret to mål da Molde slo Viking på imponerende vis. Molde har nå slått sin egen poengrekord i Eliteserien.

Molde gikk på en smell i Conference League på torsdag da de tapte 2–3 for Djurgården. Men i Eliteserien fortsetter de å herje. Etter seieren i Stavanger har de nå 15 seiere på rad i Eliteserien.

Molde fikk en drømmeåpning på kampen. Etter bare tre minutter fikk David Datro Fofana ballen på dødlinjen inne i sekstenmeteren. Ivorianeren hadde flust av Viking-spillere foran seg, men det stoppet ham ikke. Først kjørte han tunnel på Gianni Stensness, deretter dro han seg inn i feltet og banket inn ledelsen.

– Det første målet var veldig bra. Jeg gjør dette alltid på trening. Jeg visste jeg kom til å score, sa Fofana til Discovery etter kampen.

– Jeg kommer til å sove godt i kveld, la spissen til.

STORTALENT: David Datro Fofanas første scoring var en perle.

For Viking var lenge det beste laget i første omgang, men rett før pause vartet bortelaget opp med strålende kombinasjonsspill. Knudtzon spilte vegg med Kristian Eriksen og på første touch brukte Knudtzon utsiden av høyrefoten til å plassere ballen i lengste hjørne.

Ti minutter ut i andre omgang satte Djibril Diop inn reduseringen, men Fofana og Molde svarte umiddelbart. Fire minutter etter satte 19-åringen enkelt inn Moldes tredje.

– «Foffa» er gedigen i dag, sa Molde-trener Erling Moe til Discovery om Fofana.

TALENT: Niklas Ødegård (18) ville også være med på leken mot Viking. Han scoret kampens siste mål.

Og de ga seg ikke der. Med hjelp av krysstangen fikk Niklas Ødegård satt inn Moldes fjerde.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi drar herfra med tre poeng. Vi straffet dem utrolig hardt, sa Moe.

Molde satte poengrekord i Eliteserien i 2014 med 71 poeng. Før de siste to rundene har de allerede slått rekorden de satte den gang. Seriemesteren har nå 72 poeng. Bodø/Glimt overtok rekorden til Molde i 2020-sesong, da de fikk utrolige 81 poeng.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk