Sport

Hovland snuste på pallen i US Open – brutal avslutning ødela

Viktor Hovland var på vei mot en bunnsolid avslutning på Major-turneringen US Open søndag, men de tre siste hullene ble et lite mareritt for 23-åringen.

Viktor Hovland har imponert i US Open.
  • NTB

Etter de 18 avsluttende hullene på den krevende Winged Foot-banen i Mamaroneck, New York, var den norske golfprofilen sju slag over par turneringen sett under ett. Det endte med en delt 13.-plass.

Med tre hull igjen var Hovland på par for dagen og snuste på en plass helt i toppen. Så fulgte en bogey og to dobbeltbogeys, hvilket sendte den norske golfstjernen mange plasser nedover resultatlistene.

Det som så ut til å bli en klar forbedring av forrige sesongs sensasjonelle 12.-plass i US Open, endte dermed på ergerlig vis. I fjorårets utgave av turneringen ble han hyllet etter å ha satt amatørrekord.

Les også

Da Hovland slettet legendens rekord i storturneringen, tjente han ikke én krone. Siden har millionene rent inn på konto.

Høyt nivå

Foran årets utgave var forventningene til Hovland langt høyere. Nordmannen har etablert seg i PGA-sirkuset, og har gjort spill på stabilt høyt nivå til sitt varemerke. Helgens turnering i New York rokket ikke ved det, selv om han fikk det tøft i avslutningen av søndagens runde.

Innledningsvis fortsatte imidlertid Hovland det solide spillet fra de tre innledende rundene. De første ni hullene inneholdt én bogey og én birdie i tillegg til sju hull på par.

På hull nummer elleve kom det så en sur bogey, etter at slag nummer to gikk ti meter for langt. Det resulterte i en treputt. Deretter slo Hovland tilbake med en umiddelbar birdie, men derfra og inn ble det mest trøbbel.

Trøbbel på siste hull

På hull nummer 16 måtte 23-åringen tåle en bogey, og på det 17. ble det en lei dobbeltbogey. Dermed var alt håp om en plass helt i toppen av listene langt på vei ute.

Også det siste hullet endte med kjempetrøbbel for Hovland, som slo utslaget skjevt og ga seg selv en vanskelig vei videre mot hullet. Enden på visa ble en ny dobbeltbogey, og dermed falt nordmannen til delt 13.-plass.

Det kostet også dyrt i penger. Sjetteplass i US Open ville gitt rundt fire millioner kroner i premiepenger. 13.-plass gir rundt det halve.

Les også

Herjer med stjernene, men på ett område sliter Hovland stort: – Holder meg tilbake

Amerikansk seier

Amerikanske Bryson DeChambeau vant turneringen klart med seks slag under par på 72 hull. Han var den eneste spilleren som slo under par på søndag og den eneste som spilte under par gjennom alle fire rundene, skriver nyhetsbyrået DPA.

DeChambeau har fra før fem PGA Tour-seiere, men dette var 27-åringens første seier i en Major-turnering.

Nest på resultatlisten fulgte amerikaneren Matthew Wolff med par og Louis Oosthuizen fra Sør-Afrika med to over par.

(©NTB)

Les mer om

  1. Viktor Hovland
  2. US Open