Sport

Ny nedtur en uke før VM: - Bekymret for Mowinckel

Ragnhild Mowinckel lyktes ikke i mandagens verdenscuprenn i Tyskland. Om en uke starter VM i Italia.

Ragnhild Mowinckel på vei ned til 34. plass i mandagens super-G-renn i Garmisch-Partenkirchen.
  • Trond Hustad
    Rbnett

Mowinckel fikk det ikke til å flyte i super-G-rennet og tapte mye tid flere steder i løypa i Garmisch-Partenkirchen. I mål var Molde-jenta hele 2 sekunder og 83 hundredeler bak vinneren Lara Gut-Behrami fra Sveits.

Carl Andreas Wold og Audun Grønvold i kommentatorbua til NRK var optimistiske før start. De unnet Mowinckel en liten opptur og en god følelse før VM starter.

Les også

Opptur for de norske VM-håpene – Mowinckel klatret tolv plasser

34. plass

Det så lovende ut da Mowinckel passerte første mellomtid som til slutt ble den 13. beste noteringa. Men ved andre måling hadde hun falt ned til 35. plass. Til slutt endte hun på 34. plass av de 46 deltakerne som kom til mål.

Underveis konstaterte kommentatorduoen at kjøringa i likhet med lørdagens super-G var litt for forsiktig. Konklusjonen var at Mowinckel ikke var tøff nok i inngangen til svingene og at hun ble stående for mye midt på skia.

– Hun taper veldig mye nedover her, klokka gikk veldig fort på slutten. Dette er ikke fort nok til å gi en godfølelse før VM. Jeg er litt bekymret for Mowinckel inn mot VM nå. Vi skulle gjerne sett henne et par knepp opp, at hun risikerte litt mer, sa NRKs Audun Grønvold.

Mowinckel har kjempet seg tilbake fra kneskaden hun pådro seg i Andorra i 2019. Senere samme år fikk hun på nytt en skade i kneet. I desember gjorde hun comeback i franske Courchevel. Siden har det stort sett blitt tosifrede plasseringer med unntak av en niendeplass i utforen i Val d’Isère.

Les også

Slik så det ut i målområdet da Mowinckel skulle kjøre

VM starter om en uke

Lørdag ble Mowinckel nummer 30 i super-G-rennet i samme bakke. Søndagens renn ble utsatt til mandag på grunn av tåke.

Ragnhild Mowinckels norske lagvenninne Kajsa Vickhoff Lie viser god form før VM i Italia. Mandag var hun bare 14 hundredels sekund unna seierspallen i Garmisch-Partenkirchen. Lie var start nummer 1 og leverte en god gjennomkjøring.

Etter 22 av 32 konkuranser ligger Mowinckel på 28. plass i sammendraget. Lie er nummer 16.

Verdensmesterskapet i alpint arrangeres i Cortina d'Ampezzo fra 9. til 21. februar.

Les mer om

  1. Alpint
  2. Ragnhild Mowinckel