Sport

Tabbe og kjemperedninger fra Guaita da Palace holdt Spurs til uavgjort

Vicente Guaita tabbet seg ut da Tottenham tok ledelsen ved Harry Kane, men stoppet store sjanser mot slutten da Crystal Palace sikret 1-1 i Premier League.

Vicente Guaita var i begivenhetens sentrum på godt og vondt da Crystal Palace spilte 1-1 mot Tottenham.
  • NTB

1-0-målet etter 23 minutters spill skulle Guaita enkelt ha reddet da Kane fyrte av fra over 25 meter etter en pasning fra Son Heung-min. Skuddet gikk midt på mål, men Guaita i Palace-målet var på vei ned i hjørnet og skled da ballen suste inn i nettet.

Like fullt betydde det mål og målgivende pasning for Kane og Son, noe som har vært en gjenganger denne sesongen. Nå er duoen kun ett kombinasjonsmål unna Premier League-rekorden i én og samme sesong. Alan Shearer og Chris Sutton kombinerte 13 ganger i 1994-95-sesongen.

Guaita måtte ta målet på sin kappe, men sto for en kjemperedning på forsøket til Tanguy Ndombele like før.

Crystal Palace tok over initiativet etter ledermålet til Tottenham og det betalte seg i det 81. minutt da Jeffrey Schlupp kranglet inn 1-1 på dødball etter et vedvarende Palace-press.

Tottenham måtte skuffet ta til takke med ett poeng, men onsdag kan laget virkelig ta et grep om 1.-plassen i Premier League. Da venter toppkamp mot nærmeste utfordrer Liverpool.

Klasseredning før tabben

Det var nok av større sjanser til mål før langskuddet til Kane, men gode redninger fra Guaita og Hugo Lloris hindret scoringer.

Tottenhams franske sisteskanse måtte først i aksjon etter 15 minutter da Wilfried Zaha fyrte av fra nærmere 20 meter mot en dekket Lloris. 33-åringen var likevel med på notene, reddet skuddet og sikret også returen etter det farlige forsøket fra Zaha.

På Ndombeles sjanse tre minutter senere var Guaita enda bedre enn Lloris like før og langt mer patent enn han selv skulle være fem minutter senere. Serge Aurier forserte oppover langs høyresiden og slo inn til Ndombele, som avsluttet ned mot hjørnet, men Guaita var kjapt nede og parerte skuddet.

Det klarte han ikke å gjøre på den langt enklere oppgaven å avverge skuddet til Kane, og Tottenham kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Guaita rettet det opp

Crystal Palace hadde tatt initiativet i kampen, men slet med å skape sjanser før Zaha skaffet frispark i god posisjon etter 69 minutter. Dødballen fra Luka Milivojevic endte hos Schlupp i god posisjon foran mål, men ghaneseren var i ubalanse i avslutningsøyeblikket og skjøt over.

Tottenham fikk også sin mulighet i 2. omgang på dødball da Giovani Lo Celso fant Eric Dier på løp inn i feltet, men den engelske midtstopperen traff ikke ordentlig med headingen sin og ballen seilet utenfor.

På nok en dødball etter 81 minutter skulle Schlupp få en ny sjanse til å sende ballen i mål og denne gangen klarte han det. Lloris måtte gi en retur og der var Schlupp først ute og sikret 1-1.

Det var nok til å sikre ett poeng for Crystal Palace, selv om Tottenham var fryktelig nær mot slutten. Da rettet Guaita opp i tabben sin med en kjemperedning da Kane headet mot mål fra kort hold og senere på et frispark fra Dier.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Crystal Palace FC