Warholm hylles internasjonalt: – Du er nydelig

Det har ikke vært mangel på rosende meldinger verden over etter at Karsten Warholm (25) knuste verdensrekorden på 400 meter hekk.

TIDENES RASKESTE: Karsten Warholm er nå tidenes raskeste på 400 meter hekk.

– HERREGUD!!!! Karsten Warholm har akkurat knust verdensrekorden på 400 meter hekk!! 46.70... Utrolig, skriver britiske Greg Rutherford, som vant OL-gull i lengdehopp i London-OL 2012.

Han er ikke alene om å ha la seg imponere over Warholms utrolige løp på Bislett.

– WOW!! Warholm du er nydelig #Verdensrekord, skriver den irske hekkeløperen Jason Harvey.

Warholm er den første nordmannen til å inneha en verdensrekord i en sprint-øvelse i friidrett. Men en av hans «kollegaer» mener at rekorden vil bli slått allerede om en drøy måned.

– Sååå angående denne 46.70 verdensrekorden til Warholm, skriver den amerikanske sprinteren Jessica Beard på Twitter før hun følger opp med:

– Den kommer til å bli slått igjen i OL. Jeg kan ikke vente med å se løpet! Warholm x Rai vil bli sykt!

Hun referer til den etterlengtede duellen mellom amerikanske Rai Benjamin og Warholm. De har ikke løpt mot hverandre denne sesongen, men sees på som de største favorittene til å ta med seg OL-gullet hjem.

Amerikaneren har tiden 46.83 som sesongbeste. Det er 13 hundredeler «tregere» enn Warholms rekord.

Og det er flere som gleder seg til OL-konkurransen:

– 400 meter hekk i OL kommer til å bli fantastisk, skriver regjerende verdensmester på 200 meter Noah Lyles.

Superstjernen fra Ulsteinvik har vært nære å slå verdensrekorden flere ganger tidligere. 24. august 2020 løp han inn til tiden 46.87 i Stockholm, kun ni hundredeler bak Kevin Youngs gamle rekord.

– Vi har ventet på det lenge, og i kveld tok han den... Han knuste den. Gratulerer så mye til fantastiske Karsten Warholm, skriver den britiske sportsreporteren Gabby Logan på Twitter til sine 426 000 følgere.