Sport

Slo Danmark for 12. gang på rad: – Vi har mye mer å gå på

(Danmark-Norge 25–27) Anført av Camilla Herrem og Henny Reistad slo håndballjentene Danmark for 12. gang på rad. Norge vant den første av to EM-oppkjøringskampene etter å ha vært ute å kjøre midt i 2. omgang.

TOPPSCORER: Camilla Herrem satte inn syv i Vejle.
  • Jostein Overvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Vi har mye mer å gå på. Vi må være med fra start, sier Camilla Herrem til VG.

Håndballjentene var lenge ikke til å kjenne igjen fra de tre seirene over nettopp Danmark, Frankrike og Montenegro for halvannen måned siden. Danmark ledet 22–19 bare 14 minutter før slutt.

– Vi trenger virkelig en slik kamp også. Vi trengte å bli mer konsentrerte og påskudd enn i 1. omgang. Vi var ikke helt til stede, beskriver Herrem.

Les også

Norge må stole på Emily (31): Ble bedre av håndball på «liv og død»

Men tre Herrem-mål snudde stemningen før Reistad viste hvilken joker hun kan bli for Norge i EM. Med tempo og finter klemte hun inn fire mål på slutten mens Vipers-kollega Emilie Hegh Arntzen gjorde gode vurderinger og dundret inn to avgjørende mål.

– Vi fikk større bredde i spillet og fikk satt Henny i gode situasjoner en mot en, beskriver Herrem.

Hun går mot sitt 15. strake mesterskap for Norge og markerte at farten er i behold. 34-åringen ble norsk toppscorer med syv mål på bare åtte skudd. Mens Emily Stang Sando sto en bra kamp i mål og serverte Herrem tre målgivende i kontringer.

– Jeg springer, jeg vet du, sier Herrem med et smil og bekrefter at formen er god etter fin høst på banen. Sola spilte seg sist lørdag til cupfinalen mot Henny Reistad og Vipers 29. desember (kan bli omberammet med norsk EM-suksess).

Les også

Strengt regime og isolasjon: Slik skal håndballjentene unngå smitte i EM

21-åringen gjør comeback i mesterskap etter at en ryggskade stoppet fjorårets VM.

– Dette er dag to på samlingen og det skulle bare mangle om vi ikke hadde ting å jobbe med, sier Reistad som scoret fem mål og mener Norge fikk «svai» på det danske forsvaret med åtte scoringer de siste 14 minuttene.

– Det var så absolutt godt å få en god opplevelse på banen og kjenne at noen ting funker. Hvis vi får rettet på litt til torsdag, så er vi på god vei til mesterskapet, sier hun.

Norge startet bra i Vejle med bra keeperspill av Emily Stang Sando og prikkskyting fra kantene Herrem og Malin Aune. Men Danmark viste seg snart fra en helt annen side enn i den norske syvmålsseieren i oktober.

Norge ledet 3–1, men mot slutten av omgangen kom mange norske feil. Nora Mørk briljerte med fem målgivende pasninger tidligere i omgangen røk på tre strake feil i et norsk angrepsspill som plutselig var trangt og knotete.

Les også

Stine Bredal Oftedal før EM: – Jeg har levd veldig isolert

– De leter veldig mye etter strekspiller, sier TV 2-ekspert Bent Svele som savnet mer flyt i det norske spillet. dermed gikk Danmark til pause med 16–14-ledelse.

Men de norske problemene fortsatte etter pause. Bortsett fra nye scoringer fra Herrem slet Norge i motgang den første halvparten av omgangen. Danmark styrte kampen før den norske sluttspurten.

Til slutt var motgangen snudd i en kamp hvor Stine Bredal Oftedal ikke var på sitt beste. Landslagskapteinen gikk fra scoring på samtlige 10 skudd for Györ lørdag til to mål på fem skudd mot Danmark. Heller ikke Nora Mørk traff godt: Ett mål på seks skudd.

Silje Solberg (coronasmittet), Veronica Kristiansen (på vei tilbake etter corona), Marit Røsberg Jacobsen (lårskade) og Sanna Solberg-Isaksen (ryggkink) spilte ikke kampen.

Torsdag møtes Danmark og Norge igjen til nok en kamp på Jylland. Det blir Norges generalprøve før EM-åpningen mot Polen 3. desember.

Les mer om

  1. Kvinnelandslaget håndball
  2. Håndball-EM kvinner 2020