Sport

Selvsikker Granerud etter kvalifiseringen: – Jeg er alles favoritt

Halvor Egner Granerud (24) har vært ustoppelig i verdenscupen denne sesongen. I VM-kvalifiseringen gjorde nordmannen lite for å dempe forventningene.

VM-KLAR: Halvor Egner Granerud er skrevet seg inn i historiebøkene denne vinteren. Lørdag kan han ta sin første VM-medalje i karrieren.
  • Magnus Gamlem, VG
  • NTB, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Halvor Egner Granerud viste VM-form i fredagens kvalifisering. 24-åringen sendte et skremmeskudd til konkurrentene, og fikk med seg de tre andre nordmennene videre til lørdagens renn.

– Dette kjentes ut som et fryktelig godt skihopp. Det var digg, sier Granerud til NRK.

Han landet på 105,5 meter i normalbakken. Granerud vant kvalifiseringen hele 6,8 poeng foran Anze Lanisek fra Slovenia. Stefan Kraft ble nummer tre.

– Det meste klaffet. Jeg treffer godt i posisjonen. Det har vært litt slurv i de to siste hoppene, men i dag kunne jeg nyte ferden nedover. Jeg aksepterte rotasjonen i kroppen og da flyr det nedover, forklarer Granerud om hva han traff på i kvaliken.

Nordmannen har elleve seirer i verdenscupen i vinter, flest i norsk hopphistorie sammen med Roar Ljøkelsøy. Det er ikke uten grunn at Granerud regnes som den store favoritten blant samtlige hoppinteresserte.

– Jeg føler ikke jeg har gjort så mye for å dempe det favorittstempelet mitt. Jeg føler jeg er alles favoritt her, sier den selvsikre skihopperen.

– Det er veldig behagelig. Han leverer hopp etter hopp, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NRK om hvordan det er å være stjernehopperens trener.

De andre norske havnet slik i kvalifiseringen: 4) Daniel André Tande (102,5 meter), 9) Marius Lindvik (98) og 12) Robert Johansson (100,5).

Norge kan lørdag ta sitt tredje VM-gull i normalbakken på de åtte siste årene. Anders Bardal vant i 2013 og Rune Velta to år senere.

Les også

  1. Thea Bjørseth (17) hylles etter VM-bronsen: – Helt drøyt

Les mer om

  1. Hopp
  2. Ski-VM 2021
  3. Vintersport
  4. Halvor Egner Granerud