Sport

Norsk bronse i skøyte-EM: – Bra med tanke på rotet vi hadde

Norge med Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og Hallgeir Engebråten gikk inn til bronse på mennenes lagtempo i skøyte-EM søndag.

Sverre Lunde Pedersen var motoren på det norske lagtempolaget som gikk inn til bronse i EM søndag. Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix

  • NTB

Det norske laget møtte Nederland med Sven Kramer, Marcel Bosker og Patrick Roest i duell. Nederlenderne gikk i mål på tiden 3.40,63, mens Russland med Denis Juskov, Alexander Rumjantsev og Danila Semerikov noterte 3.42,48 i duellen etter.

Nordmennene gikk tøffest ut, men Nederland fikk opp tempoet og utlignet etter tre runder. De hadde også en klart bedre avslutning.

Pedersen måtte holde igjen for ikke å gå ifra sine lagkamerater. Tiden blir tatt på sistemann over mål. Norge klokket inn til 3.43,39.

  • LEST DENNE? Lunde Pedersen med ny opptur: – Med den høsten jeg har hatt så var det oppløftende

Gode takter fra Pedersen

Det mest gledelige ved siden av bronsen i nederlandske Heerenveen var at Pedersen begynner å vise gamle takter. Han har så langt slitt i sesongen etter sykkeluhellet han hadde i september.

– Jeg stivnet så veldig med tre runder igjen. Jeg måtte snakke med Sverre mange ganger mot slutten, sa Håvard Bøkko til Viasat 4.

– Jeg hørte bare «ja» eller «vent». Det var vanskelig å høre hva de sa. Det ble veldig rotete de siste tre rundene, men det ble en bra tid med tanke på rotet vi hadde, sa Sverre Lunde Pedersen.

Om sin egen form sa han:

– Det går bedre og bedre dag for dag. Dette kan bli morsomt i februar og mars.

Sverre Lunde Pedersen viser klar fremgang etter en trå start på sesongen. Foto: Sergej Grits, AP / NTB scanpix

Solid debutant

Engebråten var ny på laget og gjorde en solid jobb i mesterskapsdebuten.

– Det var moro å gå og se på at rundetidene underveis matchet Nederland, sa Engebråten. Men all ære til Sverre for at vi klarte å dra i land dette, sa Engebråten.

(©NTB)

Les mer om

  1. Skøyter
  2. Sverre Lunde Pedersen
  3. Håvard Bøkko