Bislett Games må utsettes: – Ikke overraskende

Det blir ikke noe Bislett Games 11. juni. Alle store kultur- og idrettsarrangementer forbys til 15. juni.

Jakob og Filip Ingebrigtsen er blant mange idrettsutøvere som opplever en veldig amputert sesong.

Bislett Games-sjef Steinar Hoen sier at regjeringens beslutning var ventet etter signalene som kom fra Danmark mandag. Der sa statsminister Mette Fredriksen at alle store arrangementer fram til 31. august må avlyses.

– Store festivaler må regne med å bli avlyst til over sommeren. Det gjelder alt der det ikke er mulig å holde seg innenfor dagens tometersregel om avstand. Dette kom ikke overraskende og er helt sikkert riktig. Vi ser at smittevernreglene fungerer, og at det er helt åpenbart at vi skal fortsette med dem, sier Hoen.

Han sier at det blir telefonmøte onsdag om hva som skjer med årets Diamond League-stevner.

Bislett Games skulle etter planen vært det åttende Diamond League-stevnet i 2020. Som følge av situasjonen rundt koronaviruset har imidlertid ikke sesongen kommet i gang.

Les også

Alle idrettsarrangementer utsatt til midten av juni

Les også

Dansk storturnering avlyst – flere tusen nordmenn rammes

Bislett Games-sjef Steinar Hoen.

Stevnene i Doha, Shanghai, Stockholm, Napoli og Rabat er fra før utsatt. Diamond League-ledelsen har tidligere vært klar på at en alternativ terminliste kommer til å bli offentliggjort når tiden er inne for det.

Bislett-sjef Hoen har pekt på at friidretten er i den svært heldige situasjon at eventuelle utsatte arrangementer kan flyttes til høsten, all den tid det også da finnes arrangørsteder med sommerlige temperaturer.

Hoen, som sitter i Diamond League-styret, har også åpnet for et sensommerlig Bislett Games.

At Tokyo-OL er utsatt til neste år frigir også mer tid på kalenderen for friidrettsfolket, forutsatt at viruspandemien kommer under kontroll.