Sport

Kari Brattset vil stjele OL-plassen i Heidi Løke-rollen

Med bare fem landskamper i minneboken kaster Kari Brattset seg inn i kampen om en OL-plass.

Kari Brattset debuterte på A-landslaget tidligere i år. Nå vil hun kapre en plass i OL-troppen.
  • Arne Hole

Mens hele 11 av håndballjentene som møter Litauen i EM-kval i Spektrum lørdag kveld har mer enn 50 landskamper, står Kari Brattset med bare seks. Det betyr ikke at hun ikke har et håp om OL-plass i Rio.

— Ja, jeg prøver – men det er kjempehard kamp om plassene. Heidi (Løke) er selvfølgelig klar hvis hun blir skadefri, og så er det én plass til. Den er vi tre som kjemper om, sier Østfold-jenta, som storkoser seg sammen med de «store» jentene.

— Det er kjempegøy å få prøve seg sammen med de beste, sier 25-åringen, som fikk sjansen i mars da VM-spiller Pernille Wibe ble skadet. Den samme sjansen har Oppsal-jenta Vilde Mortensen Ingstad fått, men hun var i VM-troppen.

Les også

Norges håndballstjerne måtte til MR-test

Har kjent nervene

Wibe har i Oslo sluttet seg til landslagsgjengen og er klar for treningsleiren i Algarve sammen med fire andre som heller ikke skal spille mot Litauen: Kari Aalvik Grimsbø, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Betina Riegelhuth og Stine Skogrand.

Kari Brattset, fra Varteig i Sarpsborg, skal neste sesong spille for for Vipers i Kristiansand.

Kari Brattset har dundret inn mål for Glassverket i serien, hele 107 – og det er bare ett spillemål mindre enn Nora Mørk, som også har skutt straffer. På landslaget har det imidlertid gått tyngre for 25-åringen, som tror hun vet hvorfor.— Litt nerver er nok en del av forklaringen. Jeg merker forskjellen mellom å være på et klubblag og landslaget. Jeg tar meg litt bedre tid i skuddøyeblikket på klubblaget. Det har med trygghet å gjøre, sier Kari, som har scoret seks mål på seks landskamper. Den ordentlige debuten kom da Norge slo Romania 27-17 på hjemmebane i mars og sikret puljeseieren (forutsatt at Litauen blir slått lørdag kveld).

Drar til Vipers

- Hvor ligger du på rankingen blant linjespillerne?

— Det får være opp til trenerne å vurdere, men jeg prøver å være en god toveisspiller, sier 1,84 høye Brattset, som fikk ros for forsvarsspillet sammen med sin tidligere klubbvenninne, Veronica Kristiansen, i kampen mot Hviterussland.

Veronica Kristiansen dro fra Glassverket til Midtjylland før denne sesongen. Nå forlater også Brattset Drammens-klubben og skal neste sesong prøve seg i Vipers.

— Det er en klubb med store ambisjoner, forklarer jenta som startet karrièren i Tune og Sarpsborg. Hun er utpekt som Norges nye stjernestrek når Heidi Løke legger opp.

Kommer den første store oppgaven allerede i Rio?

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Les også

  1. Håndballavtale til 50 millioner

  2. Keeper-Lunde: - Jeg har hatt noen tunge måneder

  3. Håndballjentene lekte seg til EM

Les mer om

  1. Håndball