Sport

Full ordkrig etter Soares’ grisespill: – Fjerde gang han takler meg i hodet

Josh Soares (36) må belage seg på flere kampers karantene etter grisespillet mot Vålerengas Jonas Oppøyen.

Her ligger VIFs Jonas Oppøyen på isen etter taklingen fra Josh Soares. Oilers-profilen ble sendt rett i garderoben og må belage seg på flere kampers karantene.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

Vålerenga slo Oilers i siste kamp før OL pausen. Roy Johansens VIF vant 6–5 etter å ha kommet tilbake flere ganger.

Kampen måtte avgjøres på straffeslag. Der sikret Stefan Espeland seieren for Oslo-laget.

Men det de fleste snakket om etter oppgjøret foran 3907 tilskuere i DNB Arena, var Oilers-veteran Josh Soares’ (36) hodetakling på Vålerengas Jonas Oppøyen i 1. periode.

– Det er en hodeløs takling. Han ser at han ikke klarer å treffe Oppøyen i kroppen, som ved en vanlig hockeytakling, og så setter han ut skulderen/albuen og treffer ham klokkeklart i hodet. Det er stygt som bare det. Det er slik vi vil ha vekk. Grisespill, sier TV 2s ekspertkommentator, Erik Follestad Johansen, som kommenterte kampen i DNB Arena.

– Det er ikke første gangen Soares havner i disse situasjonene. Det blir spennende å se hva domsutvalget i Norges Ishockeyforbund velger å gjøre.

Jonas Oppøyen møter Aftenbladet etter kampen. Med et kutt i ansiktet fra møtet med Josh Soares.
Les også

60 minutter på 60 sekunder: Oilers rotet vekk seieren–Vålerenga vant etter målkalas

–Ikke overrasket

Jonas Oppøyen møter Aftenbladet utenfor bortegarderoben. Etter at seiersropet har lagt seg, viser han frem kuttet i ansiktet etter Soares’ takling. Før han langer ut mot Oilers-profilen.

– Dette var vel den fjerde smellen mot hodet jeg får av Soares. Han raff meg rett i tinningen, så fikk jeg pleksiglasset fra hjelmen ned i ansiktet, forklarer Oppøyen.

– Hva tenker du om den taklingen?

– Jeg blir ikke overrasket. Som sagt, jeg har fått fire smeller midt i hodet av ham før, jeg synes det er noe dritt. Vi må få det bort fra hockeyen.

Nå forventer VIF-løperen at Soares må ta plass på tribunen de neste kampene.

– Jeg har fått en hjernerystelse av ham før, og han forsvarer seg ofte ved å dytte ting opp i ansiktet på deg når du skal takle ham, så det blir mange smeller i hodet når han er på isen. Det vil vi ha bort. Jeg regner med at forbundet tar tak i dette og ser alvorlig på saken, sier Oppøyen.

Josh Soares fikk god tid til å tenke seg om etter at han ble sendt rett i garderoben med det som var en fem minutters utvisning + video, som det heter. Det betyr at situasjonen skal vurderes i etterkant.

Les også

Det er snart gått en måned, men Oilers-nysigneringen får fortsatt ikke lov til å spille:–Det er frustrerende

Josh Soares var totalt uenig i utvisningen han fikk etter taklingen på Jonas Oppøyen.

Slik svarer Soares

Soares selv trakk lett på skuldrene av hele situasjonen.

– Jeg bare fullførte taklingen min, han hadde hodet ned. Jeg traff ham i skulderen. Han gikk ned. Og dommerne dømte umiddelbart. det var det, sier Soares.

– TV-bildene viser at du traff ham i hodet?

– Vel, vinkelen på de bildene er vel bare fra en side.

– Vi har sett TV-bildene fra flere vinkler.

– Jeg siktet ikke på hodet hans. Det var ikke med vilje. Jeg bare fullførte. Men jeg tror ikke det var en takling mot hodet. Jeg bare fullførte, hevder Soares.

Les også

Oilers-børsen: Mye positivt tross for unødvendig tap

Konfrontert med Oppøyens uttalelser om at dette var fjerde gangen Soares taklet Oppøyen i hodet, smiler Soares.

– Jeg vet ikke engang hvem han er. Han får si hva han vil. Han bare filmer. Var han ikke tilbake på isen rett etterpå da? Han får si hva han vil, han får beskylde meg for hva han vil. Jeg spiller ikke sånn.

– Hva mener du selv da?

– Det var ingen takling mot hodet. Hvis han lærer seg å spille hockey, og får hodet sitt opp, så hjelper det, eller hva? Men jeg gikk ikke etter hodet. Han prøvde å hoppe unna. Hva skal man gjøre? Jeg var midt i en takling, hevder Soares.

– Jeg kunne ha skadet ham stygt hvis jeg ville, for å si det sånn. Men det ville jeg jo ikke, sier Soares, og mener viser «uskylden» i taklingen.

– Hva gikk gjennom hodet ditt da du ble sendt i garderoben?

– Jeg ble sjokkert. Jeg tenkte ikke engang over at det kunne bli utvisning. Jeg ble skuffet, sier han.

Det var tøffe tak i en fartsfylt og underholdende hockeykamp mellom to lag som scoret fem ganger hver i ordinær tid. VIF vant til slutt på straffer.

«Arresteres» av egen sjef

Han flirer på spørsmål om han frykter å bli plassert på tribunen i flere kamper.

– Det er ikke opp til meg, sier han.

Oilers-trener Pål Gulbrandsen så ikke situasjonen. Da Aftenbladet snakket med ham etter kampen, hadde han ikke sett TV-bildene og ville være forsiktig med å uttale seg om situasjonen.

– Jeg sto faktisk og snakket med en annen spiller da det skjedde, sier Gulbrandsen.

– Jeg så det ikke. Det skjedde så langt unna og nærme vantet at jeg ikke så noe, sier Espen «Shampo» Knutsen i Vålerenga.

Men Oilers’ sportssjef Pål Haukali Higson så TV-bildene. Og sier dette:

– Det var rett dømt. Det var en takling mot hodet, slår Higson fast.

Som dermed har en helt annen oppfatning av situasjonen enn egen spiller som melder skuldertakling.

– Får dette noen konsekvenser for Soares?

– Ja, han er blitt idømt matchstraff, så han får karantene. Men han får ikke noe mer fra oss. Taklingen treffer hodet. Dette går sin sak til disiplinærbehandling, sier Higson.

Som fra orkesterplass i hallen fikk se en annen importspiller, Philippe Cornet, Soares rekkekompis i førsterekken, også få matchstraff. Det er dårlig nytt før sluttspillet.

– I dag ble det avgjørende for kamputfallet og nå mister vi begge i noen kamper. Det er kjedelig i en kamp der vi viste veldig mye bra, sier Higson.

Pål Gulbrandsen er forberedt på at Soares kan miste flere kamper i tiden fremover.

– Ja, det er klart jeg frykter det. Han er en god spiller som vi har bruk for på isen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5