Zuccarello og Rangers gikk på smell på hjemmebane

Går inn i julen med tap.

Mats Zuccarello og hans Rangers gikk på hjemmesmell.

New York Rangers – Toronto Maple Leafs 2–3

Det ble hjemmetap for New York Rangers og Mats Zuccarello lille julaften. Toronto Maple Leafs vant 3-2 i Madison Square Garden.

Rangers feirer jul på fjerdeplass i sin avdeling, fem poeng bak ledende New Jersey Devils.

– De to siste kampene er en påminnelse om hvor hardt vi må jobbe og hvor godt vi må spille for å få poeng. Vi er ikke et av topplagene. Vi er et av lagene som virkelig må kjempe for å komme til sluttspillet, så vi må prestere på topp hver gang for å ha en sjanse, sa keeper Henrik Lundqvist ifølge nhl.com.

Les også

Marit Breivik (62) om sin store sorg: – Døden er en del av livet. Men det er veldig brutalt når den kommer så brått og uventet.

Auston Matthews ble matchvinner for Maple Leafs i sin første kamp på to uker. Han måtte stå over seks kamper etter å ha pådratt seg hjernerystelse, men noterte ett mål og en assist i sitt comeback.

– Jeg følte meg ikke så bra de første byttene, men det gikk bedre og bedre. Gutta fikk meg involvert, og ettersom jeg fikk følelsen for pucken ble selvtilliten bare bedre, sa Matthews.

Han fintet Lundqvist ned på isen og løftet pucken opp i nettaket da han gjorde 3-1-målet vel halvveis i 2. periode. Den ledelsen tok Rangers aldri igjen.

Annullert

– Det er feil fyr å være alene med foran mål. Han var veldig god i dag og ga oss masse trøbbel, sa svensken om Matthews.

Jimmy Vesey og J.T. Miller scoret for Rangers med sine reduseringer til 1-2 og 2-3. Michael Grabner trodde han utlignet til 3-3 snaut åtte minutter før slutt, men Toronto-trener Mike Babcock ba om videodømming, og det viste seg at Kevin Hayes var offside i forspillet. Derfor ble målet annullert.

Rangers tapte i ordinær tid på hjemmebane for første gang siden 28. november og for annen gang siden 23. oktober. Laget tapte på straffer for Devils torsdag og går dermed inn i julen med en tapsrekke på to.

Les også

Da familiebedriften var i ferd med å gå under, fikk Martin Andresen beskjed om å slutte å leke og begynne å jobbe.

Utmerket

Mats Zuccarello spilte 22.14 minutter, nest mest av alle Rangers' utespillere (bak backen Ryan McDonagh), og han utmerket seg blant annet med hele fire puckerobringer, klart flest i laget. Han blokkerte også et skudd og hadde to skudd på mål.

Han noterte verken mål eller assist denne gangen og må vente til etter julepausen før han kan samle nye målpoeng.

NHL tar pause til 27. desember. Da er det Washington Capitals som kommer på besøk til New York.

(©NTB)