Forsvarer vrakingen av Wiggins

Team Sky-sjefen tviholder på at valget om å vrake 2012-vinneren var rett.

VRAKET: Wiggins ble vraket til touren. Sky-sjefen mener valget fortsatt var det beste for laget.

MULHOUSE (aftenposten.no): Team Sky kom til årets Tour de France som de to siste års vinnerlag. Og i år som i fjor skulle det kjøres for Chris Froome. At 2012-vinneren, Bradley Wggins, ble vraket fra årets lag – til tross for at han ga beskjed om at han var klar for å kjøre for Froome, skapte sterke reaksjoner.

Team Sky-sjefen, og mannen bak den voldsomme suksessen til britisk sykling de siste årene, Dave Brailsford, har hele tiden forsvart vrakingen av Sir Bradley.

Men da Chris Froome veltet ut av Touren på onsdagens beinharde etappe på brostein til Arenberg, mistet Team Sky sin store stjerne og favoritten til å vinne treukersrittet.

Froome klart best

Nå fastholder Brailsford at det var rett å sette igjen Wiggins hjemme, selv om han kunne vært en perfekt mann å kjøre for nå som Froome er ute.

— Vi kom hit med et mål om å vinne rittet og rytteren i den beste posisjonen til å klare det var helt klart Chris Froome, sier Team Sky-sjefen til BBC.

Brailsford har også uttalt at han også kunne tenkt seg å vinne Tour de France med en fransk rytter. Det har også skapt reaksjoner nå som det sitter en britisk rytter hjemme som kunne kjørt for seier.

— Vi er et britisk lag med et britisk hjerte. Og la oss ikke glemme at vi kom hit med en britisk rytter som kunne vinne rittet (Froome). Det understreker det vi driver med og det vi gjør for britisk sykkelsport, sier Brailsford.

Slaktet vrakingen av «Wiggo»

TV 2-ekspert Mads Kaggestad sa til Aftenposten før Touren startet i England forrige helg at han mente det var en hån mot det britiske sykkelpublikummet å la Wiggins sitte igjen hjemme. Han pekte på hva de skulle gjøre hvis noe skjedde med Froome. Det gikk troll i ord.

Nå er det Richie Porte som har overtatt kapteinsrollen i laget. Før start på dagens etappe ligger han på 3. plass i sammendraget, 1,58 bak ledende Vincenzo Nibali.