Hushovd mistet trøya

BOURG-LÉS-VALENCE/OSLO (Aftenposten.no): Hushovd ble redd på oppløpet og endte på syvendeplass.

REDD: Thor Hushovd (t.h.) ble redd på oppløpet, og ingenting stemmer for nordmannen som nå må sykle uten den grønne trøya i Pyreneene.
  • Thomas Larsen Røed

Thor Hushovd var redd på oppløpet, noe han selv erkjente etter etappen, og mistet den grønne spurttrøya.

— Jeg er for redd og alt for dårlig.

— Har du hatt den følelsen før?

- Jeg har hatt den her nede nå i år. Jeg tror det kan være noe som kommer etter velten og kragebeinsbruddet (tidligere i år, red.anm.), sier Hushovd til Aftenposten.no.

Nordmannen var ekstremt skuffet etter syvendeplassen.

- Hvis jeg fortsetter å spurte sånn så får jeg hvertfall ikke grønt i Paris , sier han til TV 2. Alessandro Petacchi endte som nummer to bak Mark Cavendish på dagens etappe, og dermed overtok han poengtrøya fra Thor Hushovd.

— Det alltid surt (å miste trøya, red.anm.). Spurten sitter ikke i det hele tatt, og jeg trekker meg og tør ikke sitte på hjulet. Da går det sånn, sier nordmannen.

Boasson vekk i kaoset

Edvald Boasson Hagen var også med i massespurten, men maktet ikke å hevde seg blant kanonene.

- Egentlig var opptrekket veldig bra, men så kom vi bort fra hverandre i kaoset, og jeg ble sperret inne. Da var det kjørt , sier Boasson Hagen til Aftenposten.no like etter å ha syklet inn til en 14. plass på etappen.

— Er det tøffere å spurte i Tour de France enn det du har vært med på før?

- Ja, dette er tøffere.

Brudd kom av gårde

Et tremannsbrudd stakk av umiddelbart etter starten i Sisteron på den ellevte etappen av Tour de France. José Alberto Benítez (Footon), Anthony Geslin (Française des Jeux) og Stéphane Augé (Cofidis) feide over dagens eneste kategoriserte stigning og tok også alle poengene på de to innlagte spurtene som fulgte.

På det meste var de oppe i en ledelse på 4 minutter og 56 sekunder på hovedfeltet, men det skulle aldri holde helt inn på den 184,5 kilometer lange etappen. Med drøye 20 kilometer igjen ble bruddet slukt av et samlet hovedfelt.

Dermed var det duket for massespurt om seieren i Bourg-lès-Valence. Før dette hadde Thor Hushovd en ledelse på syv poeng i kampen om den grønne trøya på sin argeste rival akkurat nå – Lampre-rytteren Alessandro Petacchi.

Inn mot mål holdt feltet en voldsom fart for å unngå nye brudd.

Petacchi i grønt

På oppløpet ble Hushovd og Edvald Boasson Hagen sperret fordi de lå for langt bak. Ingen kunne ta farten til Mark Cavendish, som syklet først i mål. Petacchi fulgte like etter, og overtok med det grønntrøya fra Hushovd, som endte helt tilbake på syvendeplass.

Petacchi har nå 161 poeng, mens Hushovd følger bak italieneren med 157. Etter en dårlig start på Touren er nå Cavendish fra Isle of Man oppe i tre etappeseire.