Trolig årets sterkeste startfelt

Årets andre P4 Tour, Fujitsu-Siemens Open på Onsøy GK, har trolig det bredeste og sterkere startfeltet vi vil få se i en golfturnering i Norge i år.

  • Svend Ole Kvilesjø

Disse spiller på Onsøy Torsdag: Det startes fra hull 1 og 10 i en formiddagspulje klokken 09.00 og en ettermiddagspulje klokken 14.30. Det er meldt regn på formiddagen og oppholdsvær utpå ettermiddagen. Europatourspillerne Jan-Are Larsen (28) og Lars Petter Brovold (25) stiller, det samme gjør Challengetourspilleren Paul Nilbrink (34) og svenskene Christian Nilsson (26) og Fredrick Månsson (31). Jan-Are Larsen var med i forrige ukes Irish Open, men klarte ikke cut'en. Uken før gikk det derimot mye bedre, da Larsen kom på en delt åttendeplass i Tessali-Metaponto Open, en del av Challenge-touren. Mer om Jan-Are Larsen Lars Petter Brovold spilte British Masters på europatouren i midten av mai. Han greide ikke cut'en og havnet på en 143. plass. Mer om Lars Petter BrovoldSammen med lederen av Nordic League, Morten Hagen (30), og vinneren av fjorårets Order of Merit, Thomas Hansen (30), vil alle være med å kjempe i toppen. I premiepotten ligger 15.000 euro. Torsdag spilles første runde som en såkalt Pro-am, hvor mosjonsspillere og elitespillere spiller sammen. Etter fredagens spill settes cut'en og lørdag spilles finalerunden. De beste norske amatørspillerne er også med på P4 Tour. Størst forventing stilles det nok til 19-årige Kim Kristofferen som har vist gryende form i år. På kvinnesiden er det unge Amalie Valle (17) som får det store forventnings— presset. Hun spiller på hjemmebane og vant forrige P4 Tour på Meland i Bergen. Hun vant også den første juniorturneringen i år. Les mer om Amalie ValleI kvinneklassen er det stort sett norske amatører som spiller. Her stiller også Lene Krog (18) som i år kjemper om å komme med på det europeiske laget som skal spille mot USA i Junior Solheim Cup i september.

<b>På europatour-kvalifiseringen</b> i november i fjor var Thor Bøckmann (t.v) ballvasker, caddie og rådgiver for Lars Petter Brovold. På Onsøy denne uken konkurrerer de mot hverandre.