Sport

Squash på offensiven etter milliongave: – Vi ser store muligheter

En av verdens sunneste idretter vil bruke en milliongave til å fronte squash for jenter og gutter i skolealder. Det skal gi økt rekruttering.

Lotte Eriksen var inntil nylig profesjonell squashspiller. Eriksen trener de yngste spillerne med tanke på å få fram nye gode utøvere i Hafrsfjord Squashklubb. Her får Ulrikke Ribesen litt ekstra veiledning tidligere i år.
  • Jan-Erik Larsen

– For oss er 1 million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB et stort beløp, og en fantastisk gave. Vi ser nå store muligheter for å øke tilbudet til barn og ungdom gjennom et samarbeid mellom klubber og squashsentere for å vise frem denne flotte sporten til enda flere, jubler generalsekretær Bente Stavenes i Norges Squashforbund.

Les også

Fire har fått oppsigelse i Viking

Squash skal fenge enda flere barn og unge. Her fra sist helgs Hafrsfjord Cup, som samlet 68 deltakere fra hele landet. Deltakerne ser filmen "Neste generasjon", spilt inn under Bergen Open av TV 2.

På skolebesøk

– I Rogaland finnes tre squashklubber; Hafrsfjord, Egersund og Haugesund. I tillegg er det baner, men ingen klubb på Jørpeland. Vi vil gjøre framstøt på alle disse stedene, i tillegg til resten av landet. Med 1 million kroner øremerket til rekruttering av barn av unge gjør det oss i stand til å starte arbeidet mot skoler og SFO sammen med klubber og sentereiere for å fremme vår flotte idrett, sier Stavenes til Aftenbladet.

Hun ser blant annet for seg skolebesøk, der forbundet medbringer en enkel squashvegg, samt racketer og baller, som kan settes opp i gymsaler.

– Det skal være lek og moro i starten, så tar vi det videre til aktiviteter i squashsentrene, sier Stavenes.

Per i dag har forbundet 3205 medlemmer fordelt på 40 klubber. Antall klubber har økt med 10 prosent de siste årene og medlemsmassen er nær doblet.

Lotte Eriksen, i midten, vant Hafrsfjord Cup foran Madeileine Hylland og Chloe Kalvo.
Les også

Oilers har hentet ny spiller: – Han er komplett

Hafrsfjord dominerte

Hafrsfjord Squashklubb er blant de dominerende i sørfylket, og har blant andre fostret spillere som Lotte Eriksen (30). Hun har blant annet vært ranket som nummer 54 på verdensrankingen på sitt beste (2013) og har flere kongepokaler. Hun var blant deltakerne i sist helgs Hafrsfjord cup, der hun vant kvinneklassen.

Videre innkasserte Bjørn Rune Østhus fra Hafrsfjord SK bronse i mennenes eliteklasse, Lars Juhl tok sølv i herreklassen, Mathias Grøsfjeld tok gull i U15, Jonatan Nesse sølv i U15, Rasmus Hauan sølv i U13 og Marie Grøsfjeld tok bronse i U13.

Les mer om

  1. Squash
  2. Sparebankstiftelsen DNB