Disse hopperne skal til Kulm

<p>Remen Evensen og Romøren får sjansen til å overbevise.</p>

romoren
  • 100% Sport

Johan Remen Evensen og Bjørn Einar Romøren slet med å få luft under vingene under hoppuka. De to flygerne får sjansen når skiflyging står på programmet i Kulm til helgen.

Johan Remen Evensen satte verdensrekord i Vikersund i fjor, mens Bjørn Einar Romøren alltid har likt seg best når bakkestørrelsen er over 200. Det store spørsmålet framover om de to finner formen tidsnok til VM i Vikersund om sju uker.

Norge sender de samme sju hopperne, som avsluttet hoppuken. Det vil si at både Kenneth Gangnes og Atle Pedersen Rønsen får ny tillit. De to hadde karrierebeste med delt 11.-plass i Bischofshofen fredag.

– Dette blir første viktige skiflygingstesten i årets sesong. Vi har utøvere i troppen som ikke har prestert godt nok ennå i vinter i Bjørn Einar og Johan, men som vi håper kan vise hva de er gode for i skiflyging, sier hoppsjef Clad Brede Bråthen.

– Til Kulm har vi bare en av utøvere fra fjorårets VM-lag i akseptabel form i Anders Bardal, og vi kan være sårbare. Samtidig blir det interessant å se de andre lovende ungguttene med relativt liten erfaring fra skiflyging. Rune (Velta), Atle, Vegard (Sklett) og Kenneth er inne i en periode hvor de hopper godt på ski, og det blir spennende å se hva de få til i Kulm, sier hoppsjefen.

Anders Bardal og Vegard Sklett skal forberede seg i Granåsen denne uken, mens resten av troppen skal trene i Holmenkollen.

Troppen til kvinnenes verdenscup/prøve-VM i Val di Fiemme i helgen er også klar:

Anette Sagen (Helfjell), Gyda Enger (Hernes), Line Jahr (Vikersund), Maren Lundby (Kolbukameratene), Jenny Synnøve Hagemoen (Gausdal), Synne Steen Hansen (Pors).

(NTB)