Sport

VIF-direktør: - Jordal Amfi må snart stenges snart uansett

— En trist dag, men en ny ishall kommer uansett, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær.

Vålerengas ishockeydirektør, Jan Tore Kjær, viste politikere og journalister hvor dårlig det står til med Jordal Amfi i slutten av september.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

I Vålerenga Hockey håpet man at Oslo 2022 skulle gi hovedstaden den nye storstuen for ishockey som man virkelig trenger.

På rådhuset onsdag kveld lovet byrådsleder Stian Berger Røsland at man uansett skulle fortsette arbeidet med et nytt Jordal Amfi, men fremdriften kunne bli noe annerledes enn om byen skulle arrangere et OL.

Da byrådslederen besøkte Jordal Amfi i mai, var han nærmest sjokkert over forholdene.

Sist uke var flere idrettsledere på omvisning i OL-arenaen fra 1952, en omvisning VIF-direktør Kjær kalt «Horror show».

— Jordal Amfi må snart stenges uansett. Det er bare et tidsspørsmål. Man kan ikke bare fortsette å klatte og klatte på denne hallen, sier Kjær.

- Trist dag for idretts-Norge

Han tror at det vil bli riving av den gamle hallen og at det bygges en ny på samme sted. Det til tross for at hallen står på byantikvarens gule liste og det i OL-papirene var forutsatt at denne skulle beholdes.

— Der tror jeg det kommer til en enighet, forklarer VIF-sjefen.

— Dette var ikke bare trist for Oslo, men for hele idretts-Norge. Det hadde vært flott med et nytt OL, men nå bør jo de som har vært mot stå ved sine ord. De har jo hele tiden sagt at det går an å bygge nye anlegg uten å arrangere OL. Da håper jeg virkelig at de støtter opp om det arbeidet i fremtiden, sier Kjær.

Les også

  1. Idrettspresidenten: - Det er tydelig at vi ikke har nådd gjennom

  2. Poff, sa det – hvem redder OL nå?

  3. Det blir ikke OL i Oslo i 2022

Les mer om

  1. OL
  2. Vålerenga hockey