Sport

Derfor bryter Lihaug med Klemetsen og sjefen

Les hvordan han ser for seg sitt nye proffliv.

NY SATSING: Proffbokser Tim-Robin Lihaug (23) gjør store omveltninger i satsingen sin. Han skifter trener og har blant annet inngått et samarbeid med fysioterapeut Randi Solheim (til v.). Foto: Ørjan Deisz
 • Mads Bøyum

16 kamper ut i karrieren som bokseproff gjør Tim-Robin Lihaug (23) store endringer i hverdagen sin.

Sotra-karen har drevet satsingen sin i Spania de siste årene, under veterantrener Ulf Johansens ledelse, med støtte fra legenden Ole «Lukkøye» Klemetsen.

I RINGEN: Tim-Robin Lihaug har som mål å bli verdensmester i løpet av to-tre år. Foto: Tor Høvik.

Nå har Lihaug avsluttet samarbeidet med dem begge. Etter mange lange og til tider ensomme treningsopphold, har bokseren fått nok av livet i Spania. Her kan du lese saken fra da partene inngikk samarbeid i 2014

— Jeg var borte nærmere 80 prosent av fjoråret. Det er mye for en familiekjær person som meg. Det er en av grunnene for at jeg har bestemt meg for dette, sier Lihaug.

- Ensomt i lengden

I Torrevieja bodde han på en enkel hybel, med treneren som nabo. Tilbake i Norge satt kjæreste, familie og venner.

DET GAMLE LIVET: På denne hybelen i Spania bodde Tim-Robin Lihaug når han ladet opp i kamp. Tross gode treninger og kontinuerlig oppfølging fra trener Ulf Johansen, opplevde bokseren det som ensformig og litt ensomt i lengden. Foto: Bjørn Erik Larsen.

— Det ble absolutt ensomt i lengden. Basen min har vært i Spania i nesten to år. Nå følte jeg at det måtte komme en forandring. Jeg har lyst på nye impulser nå, sier Lihaug. Slik gikk det i forrige kamp – vant poengseier i Danmark

Lihaug hadde dratt hjem fra et to måneder Spania-opphold da han bestemte seg. Han sier han kjente seg «drittlei» og «smådeppet».

— Satsingen i Spania har garantert gjort meg sterkere, men livet der var ensformig. Jeg var lenge borte, trente steinhardt og var egentlig alene hver dag. Det kom til et punkt der jeg mente en forandring var nødvendig.

For kort tid siden ringte Lihaug til mannen han har vært tettest på de siste årene, Ulf Johansen.

— Jeg tenkte litt på hvordan det ville bli å gi beskjed til Ulf. Selvsagt var det ikke en artig telefon å ta, men jeg følte det var det som måtte gjøres. Det var noe jeg kom frem til av meg selv. Jeg fulgte magefølelsen min, sier Lihaug.

Klemetsen: - Liv for einstøinger

Johansen ønsker ikke å gi kommentarer om det avsluttede samarbeidet med Lihaug. Han henviser til Ole Klemetsen.

Den tidligere europamesteren er tydelig på at det kreves store offer for å nå verdenstoppen i boksing.

EKS-TRENEREN: Veterantrener Ulf Johansen (til v.) har hatt ansvaret for Lihaug de siste årene. Johansen jobbet med Ole Klemetsen i sistnevntes suksessfulle karriere, og trakk «Lukkøye» inn i gruppen rundt Lihaug. Nå er det slutt på samarbeidet. Foto: Tor Høvik

— Når jeg hører hva Tim-Robin sier, flirer jeg litt – for dette er boksing. Det er ikke for hvem som helst. De beste bokserne er einstøinger. Tøffe jævler som kan være borte fra mor, far og kjæreste. At det for mange ikke går å leve slik er forståelig, men skal du bli best er det nødvendig. Hvis Tim-Robin vil holde seg i form hjemmefra, vil jeg som hans venn og tidligere rådgiver si til ham: Det går aldri, mener Klemetsen.Han har tidligere vært full av lovord om Lihaugs innsats og offervilje.

— Nå synes jeg det er synd dette ikke gikk lenger, sier Klemetsen.

Lihaug beskriver «bruddet» med sine gamle partnere som fint, og sier han bare kjenner på takknemlighet og respekt overfor det Johansen og Klemetsen har gjort.

Samarbeidet med Johansen begynte sommeren 2014, og endte i bare seirer. Lihaugs eneste tap i karrieren kom for tre år siden – da var Johansen i motstanderens ringhjørne.

Fremtidsplanene

- Nå leter du etter arvtakeren hans?

— Ja, jeg har et par alternativer som jeg ser på. Det er ikke helt bestemt hvem det blir, men det er aktuelt å benytte en av mulighetene fra Team Sauerland (Lihaugs promotorselskap), sier Lihaug.

Det betyr med sannsynlighet base i København eller Tyskland når det er kampoppkjøring. Å gjenoppta samarbeidet med gamletrener Joey Gamache, som i sin tid ble verdensmester, er aktuelt.

— Han er et av alternativene mine og jeg utelukker ingenting, sier Lihaug.

Den nye satsingen vil, slik han ser det, også gjøre det lettere å få gode sparringspartnere. Som del av et lite apparat i Spania, var det vrient å få høyt nok nivå på sparringen.

Fortsatt vil han ha treningsleirer borte fra Bergen, fordi han mener det er enklere å fokusere da.

— Men jeg håper det vil bli med flere folk rundt meg, et annet treningsmiljø med litt mer liv.

STRAK UT: Lihaug håper å bokse sin neste kamp innen to måneder. Han har vunnet 15 av sine første 16 proffkamper. Foto: Ørjan Deisz

Nå håper Lihaug å gå sin neste kamp innen to måneder. Da med ny trener på plass og gjenoppbygd motivasjon.— Lysten er der allerede. Jeg er hjemme en stund nå, får levd et ganske vanlig liv. Det er deilig. Jeg gleder meg til hver trening.

I apparatet rundt seg vil han som før ha med storebror Lennie Lihaug og Kyrre Merg, som har en stadig viktigere managerrolle. I tillegg har Lihaug nå inngått samarbeid med en fysioterapeut i Bergen og en advokat i Oslo, som kan fungere som en slags agent når det kommer til kontrakter og sponsoravtaler.

— Det eneste jeg trenger å tenke på nå, er selve boksingen.

Slik levde han i Spania – se video fra 2015 i vinduet under.

svp://86403?view=bt

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5