Sport

Serena Williams’ drakt skapte reaksjoner. Nå forbyr French Open den.

– Man må respektere idretten.

Serena Williams får ikke lov å spille i denne drakten i French Open neste år. Foto: REUTERS

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Serena Williams (36) er én av verdens største tennisstjerner. Derfor får alt hun foretar seg oppmerksomhet, til og med klesvalget.

Under French Open i år stilte Serena Williams med en såkalt «catsuit» – en svart, tettsittende drakt. Det utradisjonelle plagget vakte oppsikt, og ble møtt med både ros og kritikk.

Nå settes imidlertid foten ned.

President i det franske tennisforbundet, Bernard Giudicelli, forteller nemlig at nye klesregler blir innført i French Open.

– Noen ganger har det gått for langt, sier Giudicelli i et intervju med Tennis Magazine, ifølge Associated Press.

Serena Williams’ er én av tennisverdenens største stjerner. Her er hun under Wimbledon-turneringen. Foto: NTB SCANPIX

– Man må respektere spillet

Reglene vil gjelde fra og med neste år. Ifølge Giudicelli vil ikke reglene bli like strenge som i Wimbledon, der spillerne kun har lov til å spille i hvite klær.

Han er imidlertid klokkeklar på hva han mener om Williams’ drakt. Tennisverdenenes mest omdiskuterte drakt forbys i neste års French Open.

– Det blir ikke lenger akseptert. Man må respektere idretten og stedet, sier Giudicelli.

Williams har uansett ikke spilt i den omdiskuterte svarte drakten siden French Open. I Wimbledon - der Williams tapte finalen mot Angelique Kerber - krevde reglementet at hun spilte i hvit drakt.

  • FIKK DU MED DEG DENNE? Faren sluttet i jobben for å hjelpe volleyballkometen. Nå renner pengene inn.

Brukte drakten på grunn av helsen

Selv har Williams sagt at drakten fikk henne til å føle seg som en «superhelt». Drakten hadde imidlertid ikke bare om utseendet.

I et intervju med Eurosport forklarer Williams’ trener Patrick Mouratoglou at designet har en helserelatert funksjon. Bakgrunnen var Williams’ dramatiske fødsel i september 2017.

– Hun fikk blodpropp rett etter at hun fødte. Det er andre gang det skjer – det skjedde også for noen år siden. Hun holdt på å dø av det, så det er et helseproblem hun har, sier Mouratoglou.

Williams har til tider dominert kvinnetennis fullstendig. Etter fødselen har imidlertid 36-åring slitt med å komme tilbake til sitt aller beste nivå. Hun er seedet som nummer 17 i US Open, som begynner mandag.

(©NTB/AFTENPOSTEN)

Les mer om

  1. Tennis