Sportsåret 2017 - oppsummert i bilder

Sportsåret 2017 bød på bilder fulle av action, glede, smerte og fengende øyeblikk. Her er utvalgte blinkskudd tatt av fotografer i NTB scanpix gjennom året.

7. mai: Det er vår, men i Tromsdalen er banen fortsatt omkranset av brøytekanter. Med et enormt snøberg i bakgrunnen prøver vertenes Mohammed Ahamed Jama seg på et brassespark.

Alpint har hele fire bilder inne på listen. Det er en idrettsgren som i sin natur byr på fart og mye spenning, men også vakre omgivelser.

Cecilia Brækhus brukte 2017 til å forsvare alle sine fem tittelbelter hele tre ganger. Det mange husker nærmest like godt som triumfene, er kysset Mikaela Laurén ga henne under en av pressekonferansene i forkant av deres kamp.

Karsten Warholm sto for en av årets største idrettsprestasjoner sett med norske øyne da han vant VM-gull på 400 meter hekk i London. Noen minutter etter triumfen gikk han rundt på stadion for å forsøke å ta innover seg at han faktisk hadde vunnet VM-gull.

10. februar: Tyskeren Andreas Sander svever til en himmel som åpenbarer seg under en av utfortreningene i alpin-VM i St. Moritz.
24. februar: Sol og skygge får et hardtslående ansikt når Kjetil Jansrud er på vei ned til en tredjeplass under et verdenscuprenn i utfor i Kvitfjell.
7. mai: Det er vår, men i Tromsdalen er banen fortsatt omkranset av brøytekanter. Med et enormt snøberg i bakgrunnen prøver vertenes Mohammed Ahamed Jama seg på et brassespark.
21. mai: I solskinnet strekker Edvald Boasson Hagen armene i været og brøler av glede etter å ha vunnet femte og siste etappe i Tour of Norway. Han tar en klar spurtseier på oppløpet i Oslo sentrum.
 28. juli: Baneløper Karoline Bjerkeli Grøvdal bader i sol og skygge under egentreningen på Sognsvann få dager før friidretts-VM i London.
9. august: Omgitt av et fullsatt stadion går «vikingen» Karsten Warholm rundt og prøver å ta innover seg VM-bragden. Noen minutter tidligere sikret han seg gullet på 400 meter hekk.
17. september: Norske flagg er se over alt under sykkel-VM i Bergen. Joker-laget med Ole Forfang, Carl Fredrik Hagen, Kristoffer Halvorsen, Markus Hoelgaard, Bjørn Tore Hoem og Kristoffer Skjerping heies fram under lagtempoen.
30. september: I gledesrus kan man finne på så mangt. Hvorfor ikke kaste seg ned i et gjennomvått gressteppe og sprelle litt når cupfinalebilletten er i boks? Avaldsnes-spillerne Synne Vatnem (t.v.), Hanna Dahl og Ingrid Rydland ser ut til å storkose seg etter 1-0-seieren over Arna-Bjørnar.
7. oktober:Lars Lagerbäck avbildes med en alvorstung mine. Svensken har ikke hatt et enkelt debutår som Norges landslagssjef.
8. oktober: Et skikkelig blinkskudd av Storhamar-keeper Oskar Östlund før en hjemmekamp mot Vålerenga. Vertene vinner 5-1.
16. oktober: En velkledd Cecilia Brækhus får seg et lite støkk når svenske Mikaela Laurén kliner til og kysser Norges boksedronning på munnen. Episoden skaper mange overskrifter.
21. oktober: Cecilia Brækhus strekker armene i været, lukker øynene og nyter øyeblikket etter at hun har slått Mikaela Laurén på teknisk knockout. Hun er ubeseiret i 32 strake proffkamper.
28. oktober: I skyggen suser Ragnhild Mowinckel gjennom et værbitt fjellandskap under sesongåpningen i Sölden. Hun blir til slutt nummer sju i storslalåmrennet.
30. november: Lars Helge Birkeland på standplass med tre armer og tre gevær under verdenscupen i skiskyting i Östersund.
3. desember: Aleksander Melgalvis lager et aldri så lite strippeshow på scenen under feiringen av Lillestrøms cupgull. Spilleren kaster klærne og holder kongepokalen på et strategisk sted.
5. desember: Katrine Lunde er i det umulige hjørnet og stenger målet mot Polen. De norske håndballjentene vinner kampen 35-20 og ender senere opp med VM-sølv.
12. desember: Aleksander Aamodt Kilde flyr over fjellene og skogene i Dolomittene. Han blir bare nummer 18 i utforrennet i Val Gardena, men kan glede seg over dobbeltseieren til Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud.
3. juli: Fotografene flokker seg rundt en poserende Geraint Thomas ikledd den gule ledertrøyen før 3. etappe i Tour de France.
22. august: En nedbrutt Therese Johaug møter pressen i Seiser Alm etter at Idrettens voldgiftsrett (CAS) har fastsatt en endelig dopingdom til 18 måneder.