Sport

Norges stjernespiller avslører: Har spilt med brukket hånd

— Må bite i seg smerter når det spilles om medalje.

Sander Sagosen er mildt sagt brennhet i Håndball-Europa. Her er han i aksjon for det norske landslaget i en Golden League-kamp mot Island i 2015.
  • Sindre Trygsland

KRAKOW (adressa.no): Trønderen pådro seg et brudd i skuddhånden i hovedrundekampen mot Frankrike, men spilte likevel for fullt både i semifinalen mot Tyskland og i søndagens bronsefinaletap mot Kroatia.

— Sånn er livet som håndballspiller. Det gjør litt vondt, sier Sander Sagosen til adressa.no.

Les også

Sagosen: - Målet er å bli verdens beste. Det er derfor jeg gidder å trene så mye hver dag

Trippelsjekket

Det var NRK som kunne fortelle om skaden midtveis i bronsefinalen. Frem til dess hadde Sagosen holdt den skjult.

Men det var ikke gitt at han kunne spille med skaden.

— Vi tok røntgen her, og doktoren vår (Thomas Torgalsen) så på det. I tillegg sendte vi det hjem til to kjempegode ortopeder i Norge. Vi hadde full støtte om at det aldri var farlig å spille med. Det var betryggende å vite at det ikke kunne bli verre, så da har det bare vært smertefullt, sier Sagosen.

Og smertene måtte han bare leve med.

— Det er ikke hverdagskost at Norge spiller om medaljer, så det må man bare bite i seg, sier 20-åringen.

Les også

Berge spår mer mesterskapsmoro for Norge

Stolt

Han var god også i bronsefinalen, og ble belønnet med 7 poeng på 100% Sports børs fra kampen. Men Norge havnet bakpå tidlig, og måtte hele tiden halse etter. Ti minutter ut i den andre omgangen var laget ajour, og det holdt seg jevnt frem til ti minutter før slutt. Da stakk kroatene fra, og Norge måtte til slutt ta til takke med fjerdeplassen.

— Jeg synes vi viser karakter, klasse og er lojale når vi kommer tilbake. Men så har de rett og slett ett gir mer på slutten, sier Sagosen – som før kampen ble belønnet med en plass på allstarlaget i årets EM i Polen.

— Det er stort, veldig stort. Det er artig å få anerkjennelse for å ha gjort et bra mesterskap. Jeg føler at både jeg og laget har gjort det bra, og jeg er veldig stolt over egen prestasjon og over laget. Det er like mye lagets utmerkelse som min. Vi er en gjeng om dette, og har hele tiden jobbet på, sier Sagosen.

Les også

  1. Slik ble Sander (20) EMs beste midtback

  2. Norges EM-suksess fører til endringer i OL-kvaliken

  3. Kjelling fryktet å bli invalid etter skrekkskaden i fjor

Les mer om

  1. Håndball