Sport

Tromsø-spilleren er ligaens beste, men dette er han ikke fornøyd med

Ingen spillere i Norge er bedre under kurven enn Tromsøs Cam Gregory (23).

SJEF UNDER KURVEN: Her tar Cam Gregory en av sine mange returer denne sesongen. Foto: Håkon Steinmo

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Status etter halvspilt sesong i BLNO er at Tromsø Storm har vunnet og tapt like mange kamper (7–7) og ligger trygt plassert omtrent midt på tabellen (6 av 10 lag).

Men 23 år gamle Cam Gregory har virkelig stått fram. 23-åringen plukker i snitt 25,4 poeng pr. kamp og tar hele 16,6 returer (5,7 offensive og 10,9 defensive). Det er nummer ingen andre i norsk basketball kan matche pr. dags dato.

Les også

  1. Pastoren sto fram da Tromsø trengte en frelser fra oven

  2. Ellevilt drama i Tromsøhallen: Trener og to spillere utvist da Storm snublet mot bunnlaget

Hans hittil største prestasjon kom i 111–117-tapet hjemme mot Fyllingen da hans vanvittige 44 poeng og 25 returer likevel ikke var nok for Storm til å ta seieren.

– Jeg nyter å spille i Norge og for meg personlig har det gått veldig bra. For laget sin del er jeg ikke like fornøyd. Vi er et mye bedre lag enn å ta juleferie med like mange seiere som tap, sier Cam Gregory, som nå er hjemme på juleferie i Maryland, USA.

– Bedre på frikast

Til tross for den elleville statistikken, som gjør at amerikaneren topper statistikkene i BLNO, mener han selv han kunne ha hjulpet laget enda mer.

– Jeg mener ikke nødvendigvis vi skulle ha gått til pause ubeseiret, men syv tap er altfor mange og det første jeg har tenkt på etter tapene, er hva jeg kunne ha gjort for å hjelpe laget mer. Jeg tror hvis jeg hadde satt flere frikast tidligere i sesongen, så hadde det hjulpet mye, sier den ydmyke amerikaneren.

Dersom Gregory opprettholder den fine statistikken, vil det trolig åpne seg nye dører etter årets sesong, med tilbud fra bedre klubber i større ligaer, og Gregory innrømmer at han er stolt over å være ligaens beste poengplukker og returtaker.

– Å snitte på flest poeng er en prestasjon. Det er veldig fint, for det er noe jeg aldri har gjort før. Da jeg gikk på college, fikk jeg ikke skyte like mye eller ha noe offensiv frihet i det hele tatt. Så jeg vil si jeg er mer fornøyd med muligheten til å vise spillet mitt, enn jeg er med selve statistikken. Å plukke mange poeng er mer et produkt av jobben jeg har gjort i «off-season», så jeg er glad den harde jobben nå viser seg på banen, sier Gregory.

For hans egen del er han mer opptatt av retur- enn poengstatistikken.

– For å være helt ærlig, så er det returtakingen jeg er mest fornøyd med. Siden high school har jeg alltid plukket mange returer og snittet høy på det. Jeg er glad jeg har klart å fortsette den gode trenden nå på det neste nivået, for det var målet mitt da jeg kom til Tromsø; å være ligaens ledende spiller på antall returer. Å ta returer er noe jeg setter veldig høyt, for det involverer meg i spillet, selv om jeg ikke plukker poeng nødvendigvis. Det viktigste er at det gir ballbesittelsene til mine lagkamerater og gir de rom fra motstanderlaget, sier Gregory.

Håper på Keon-effekt

Nyimporten Keon Lawrence (31) er på plass i Tromsø som ny point/kombo-guard. Det blir hans fjerde opphold i Tromsø og han re-debuterer for Storm til nyårets første bortekamper i Bergen mot Gimle og Frøya helga 5.–6. januar.

– Jeg ser virkelig fram til resten av sesongen. Jeg tror at med forsterkningen med Keon Lawrence, så vil vi bli i stand til virkelig å utgjøre en forskjell i denne ligaen. Spesielt hvis alle fortsetter å være frisk og jobbe hardt for coach (Kenneth Webb) på trening, sier Gregory.

TALENT: Henrik Lange. Foto: Håkon Steinmo

Men Gregory mener det er vel så viktig at de unge lokale spillerne fortsetter leverer og utvikler seg.

– Det er utrolig viktig at folk som Johannes (Rydningen Lange), Aron (Finstad), Henrik (Lange) og Simen (Samuelsen) fortsetter å produsere og spiller med selvtillit, slik de har gjort i første halvdel av sesongen. Jeg er virkelig stolt over guttene så langt og jeg tror vi har gode muligheter i sluttspillet i mars, hvis vi alle kommer sammen, spiller for hverandre og byen. Jeg har full tillit til treneren og lagkameratene mine, og jeg klarer nesten ikke vente med å komme tilbake og starte opp igjen, sier Cam Gregory.

Les mer om

  1. Fyllingen
  2. USA
  3. Frøya
  4. Basketball