Sport

Casper Ruud tok seg videre i Roma - nå møter han stjernespiller

Casper Ruud slo briten Daniel Evans med 2-1 i sett og er videre til 2. runde i Mastersturneringen i Roma.

Casper Ruud (her under en treningsøkt i Oslo) gjør det skarpt i Roma. Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Settsifrene ble 7-5, 0-6 og 6-3 i en kamp som varte litt over to og en halv time.

Ruud og Evans fulgte hverandre raskt til 2-2 i åpningssettet, før game nummer fem ble ualminnelig langt og innholdsrikt. Ruud servet og måtte til slutt gi tapt. Nordmannen reddet fem breakballer, men måtte se briten sette inn den sjette.

Underveis i gamet måtte for øvrig Ruud også bruke tid på å hjelpe en bortkommen firfisle ut av banen.

Les også

Her er fem problemer Solskjær må løse før neste sesong

Snudde og vant

Evans, som er rangert som nummer 83 i verden, fulgte opp servebruddet med å holde egen serve til 4-2. Da så det stygt ut for Ruud, men nordmannen kom fryktelig tilbake og snudde til slutt settet til egen fordel.

Til slutt kunne kan knytte neven over 7-5-seier.

I midtsettet var det derimot nærmest full brems for nordmannen. Briten brøt ved første sjanse og tok hjem settet blank. Ingenting stemte for Norges tennishåp. Spesielt hadde Ruud problemer med å sette førsteserven sin. Heller ikke hans fryktede våpen, forehanden, fungerte.

I det avgjørende settet fikk Ruud en flott start med å serve blankt. Han fikk inn samtlige førsteserver. Han presset også briten i hans serve og plutselig fungerte også forehanden.

Han tok også hjem annensettet til 2-1. Spillerne holdt sine server i de neste gamene før briten brøt nordmannens tredje servegame ti 3-2-ledelse. Ruud slo derimot tilbake og utlignet til 3-3 i det neste.

Briten var hele tiden svært god ved nettet, men nordmannen fikk en gyllen mulighet da briten gjorde en doublefeil som ga Ruud 5-3 og kunne serve hjem settet og kampen til 6-3.

Stjernespiller venter

I 2. runde venter vinneren av oppgjøret mellom Danill Medvedev (ranket som 14 i verden) og Nick Kyrgios (nummer 35). Den kamp spilles ikke før tirsdag og 2. rundekampen går onsdag.

Nordmannen sikret seg søndag plass i hovedrunden i Roma etter å ha vunnet 6-2, 6-1 mot serbiske Miomir Kecmanovic i kvalifiseringsfinalen.

Ruud falt fem plasser på den ferske verdensrankingen som ble offentliggjort mandag. Han ligger nå på 76. plass. Ruuds beste plassering i karrieren er nummer 68, hvilket han var for en snau måned siden.

Listen toppes av Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer. Nettopp Djokovic, Nadal og Federer er de tre største navnene og høyest seedede spillerne i grusturneringen i Roma.

(©NTB)

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis