Sport

Syk Kristoffersen langt bak etter første omgang

Henrik Kristoffersen slet med tette luftveier da han kjørte inn til en foreløpig 11.-plass i årets siste storslalåmrenn i Sveits lørdag.

Henrik Kristoffersen er på tiendeplass etter første omgang i St. Moritz.
  • NTB

Den norske alpinstjernen er 1,52 sekund bak franske Mathieu Faivre. Lederen følges av landsmann Alexis Pinturault og italienske Florian Eisath.

Kristoffersen har vært syk inn mot verdenscupavslutningen, og etter målgang ble han tatt med innendørs så han kan slappe av før annenomgangen.

Han er på 11.-plass etter første omgang.

Les også

Østerrikes alpinkonge: - Noen ganger er presset så stort at jeg bare vil slutte

Nytt utstyr for Jansrud

Kjetil Jansrud er ett hundredel bak landsmannen, og er nummer 12. — Jeg er mellomfornøyd. Jeg gjennomførte uten store feil, men svingte litt for mye oppe i bakken og skulle brukt mer energi på å ta med farten. Det er sånn som kan skje når man kommer fra fart til tekniske øvelser. Jeg kjørte med samme type ski og støvler som Pinturault for første gang, og det var mye bedre. Jeg har et greit utgangspunkt og henger med på tid sammenlignet med en del av storslalåmspesialistene, sier Jansrud.

Les også

Kan Alexander Kristoff vinne prestisjefull klassiker?

Alexander Aamodt Kilde er nummer 19, 2,06 bak Faivre. Han sier han kjenner det etter å ha feiret det å vinne super-G cupen sammenlagt for noen dager siden.

— Jeg er ganske sliten. Det var en lang og intens dag. Jeg er litt treg i starten, men to sekunder bak får jeg være fornøyd med. Vi får se i andre omgang, sier Kilde.

Kjørte ut

Leif Kristian Haugen kjørte ut for første gang denne sesongen, og får ikke kjøre finaleomgangen.

— Jeg prøvde å angripe og hang godt med. Jeg prøvde en frekkis og da ble jeg ustø og kom på innerski og røk ut.

Les også

Fotballprofiler slakter tidlig seriestart: - For en parodi

Haugen var både sint og skuffet etter utkjøringen.

— Alle stygge ord jeg kan gikk rundt i hodet mitt, men jeg må glemme det jeg har gjort her og jobbe videre, sier han. (©NTB)

Les også

  1. Kristoffersen på bedringens vei - kjører mest sannsynlig verdenscupavslutningen

  2. Svindal har kastet krykkene - tror på comeback i år

Les mer om

  1. Alpint