Sport

Fem strake gull for Elverum

Haslums kaptein Anders Røe fikk rødt kort etter bare 30 sekunder i den andre sluttspillfinalen mot Elverum, og måtte fra tilskuerplass se hedmarkingene stikke av med gullet.

Elverum Håndball er sluttspillmestere.
 • NTB

Elverum-veteranen Steffen Stegavik tok fatt på sin andre periode i Elverum med følgende mål: Spille mesterliga, slå gamleklubben Baia Mare på bortebane og ta sluttspillgull.

Søndag var oppdraget i boks for 32-åringen og Elverum.

— Det føles godt. Nå er oppdraget utført. Det betyr utrolig mye, og at vi i tillegg kan løfte pokalen på hjemmebane gjør at det betyr ekstra mye, sier Stegavik til NTB, mens han gjør æresrunden i Terningen Arena.

Haslum måtte vinne i Terningen Arena etter at Elverum vant det første oppgjøret 28-23, og ledet også store deler av kampen. Men når det hele skulle avgjøres sto hjemmelaget fram som det beste laget.

Stegavik ble hjemmelagets toppscorer med sju mål i kampen som Elverum til slutt vant 26-21. Dermed kunne hedmarkingene juble for sitt femte strake sluttspillgull, og mesterligaspill neste sesong. En dag etter at klubben fylte 70 år.

— Dette er helt fantastisk. Vi vinner den gjeveste tittelen i Norge, etter en sesong hvor vi har tatt oss til mesterligaen, tatt sju poeng der, og gjort gode kamper etter det. Jeg er stolt, sier Elverum-trener Michael Apelgren til NTB med et smil.

— Jeg har hatt en god følelse hele veien, men at vi klarer å oppnå målene våre om gull er helt enormt. Man skal egentlig ikke si i mediene at man er best, men nå kan vi si det. Vi er faktisk best i Norge, legger han til.

Les også

Norges håndballkomet slakter ny regel: - Korttenkt og idiotisk

Pyro-show

Med pyroshow før kampen var rammen satt for den andre sluttspillfinalen mellom Elverum og Haslum. Og det tok bare 30 sekunder før kampen tok fyr.

Haslum-kaptein Anders Røe kom med to strake armer mot nakken til Steffen Stegavik, og måtte pent gå å sette seg på tribunen etter å ha fått rødt kort.

Derfra fikk kapteinen se at det tok nesten seks minutter før kampens første mål ble scoret av Haslums Thomas Boilesen.

Elverum kunne med seier ta sluttspillgullet, men det var Haslum som kom best i gang i den første omgangen.

Bærumslaget ledet 5-2 etter tolv minutter, og Elverum-trener Michael Apelgren følte seg tvunget til å ta timeout.

Men åtte minutter før pause ble forspranget spist opp da Tamás Ivánscik banket ballen i venstre kryss alene med Haslum-keeper Håvard Åsheim til 8-8. ## Schønningsen skadd

Og etter 27 minutter var Elverum foran for første gang i kampen, da Jonas Burud satte inn 11-10 foran et fullsatt Terningen Arena.

Lagene fulgte hverandre som skygger utover i den andre omgangen, men da årets spiller i eliteserien i håndball, Luka Mitrovic, også begynte å score samtidig som Morten Nergaard stengte igjen buret, røynet det på for bortelaget.

Bedre ble det ikke for Haslum da deres beste spiller for dagen, Simen Schønningsen, fikk en smell i kneet og måtte gå og sette seg med tjue minutter igjen av kampen.

Og da også Elverum-keeper Nergaard kom på scoringslista med åtte minutter igjen, var det ingen tvil om hvor det bar.

Stegavik ble kåret til banens beste av en lokal jury, supporterklubben Taiga'n tok på seg gullhattene sine, og Elverum kunne feire en ny sesong med mesterligaspill og sitt sjuende sluttspillgull totalt med seier 26-21. (©NTB)

Hør siste utgave av podkasten Aftenpodden Sport:

 1. Les også

  Brattvåg-eventyret fortsetter

 2. Les også

  Skadede håndballspillere bytter idrett for å kunne satse videre

 3. Les også

  Bergersen fikk sparken i HamKam etter 0-5-tap

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Hvordan kunne trebroen kollapse? Dette er teoriene som diskuteres nå.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5