Shampo: – Bøtta skal hjem

Matchvinner Erik Follestad Johansen drømte om å sende Vålerenga til NM-finale. Nå gir trener Espen Knutsen ham lov til å drømme om mer.

MATCHVINNER: Erik Follestad Johansen er ikke blant Vålerengas mest profilerte spillere, men da «Game Seven» sto og vippet, var det han som avgjorde. Ikke rart Filip Gunnarsson vil henge med helten.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Vålerenga-Storhamar 2–1:

JORDAL AMFI (aftenposten.no): Det måtte syv kamper til for å skille VIF og Storhamar. Men etter semifinaledramaet mot Storhamar er det klart for finalereprise mot Stavanger Oilers.

– Vi vant fortjent, men da Storhamar utlignet, var det nesten litt femti-femti hvor seieren skulle gå. Men vi er i finalen igjen. Det betyr masse for Vålerenga. Og selv om det blir tøft er det kun en ting som er godt nok nå. «Bøtta» skal hjem, sier VIF-treneren og smiler.

Etter tre strake semifinaletap mot Storhamar klarte VIF å slå tilbake. Foran et fullsatt Jordal Amfi ble backen Erik Follestad Johansen matchvinner 13 minutter ut i 3. periode. Da hadde Storhamars Pål Johnsen utlignet Jonte Bergs ledermål, og kampen vippet.

Men Vålerenga rodde det i land, og nå venter Stavanger Oilers i finalen. Første kamp i best av syv-serien spilles allerede i morgen.

Tunge Oilers

– Jeg synes Stavanger ser mye tyngre ut enn oss. Men vi er i finalen igjen og vi har hjemmebanefordelen. Men bare det at vi er i finalen med såpass tynt mannskap som vi har, det synes jeg er bra. Etter denne seieren får vi masse energi og det skal ikke være noe problem for oss å kunne komme ut i hundre her på fredag, sier Shampo.

Han er glad han unngikk å bli historisk. For aldri før i Norge har et lag gitt fra seg en 3-0-ledelse i kamper og tapt 4–3. Det så lenge ut til å bli sånn. For det var som om noen skrudde av VIF-bryteren etter den tredje semifinalen. Det kan se ut som om noen fikk skrudd den på igjen i tide.

Erik Follestad Johansen hadde grunn til å smile. Først styrte han Pål Johnsen skudd i mål til 1–1. Så rettet han opp for feilen og sendte VIF til finalen.

– Det var så deilig å se det gå inn. Vi tok drittjobben med å stå foran Storhamars keeper, og med skudd på mål da så går det inn en puck innimellom. Jeg bare lukket øynene og klinte til, sier han.

– Men å avgjøre en slik kamp foran et fullsatt Jordal, det er slik man bare drømmer om. Jeg fikk ikke sove natten før kampen, da lå jeg og tenkte og drømte om akkurat det. Da var det godt å se pucken dette i mål, sier Follestad Johansen.

– De vet hvor gode vi er

– Hvordan blir det mot Stavanger i finalen?

– Det blir knalltøft. Det blir en reprise fra i fjor på alle mulige måter. Men vi har ikke de tryllekunstnerne vi hadde da. Vi er mer et lag, og jeg tror det er godt nok til å ta dem. Dessuten viste vi i siste seriekamp hvor gode vi kan være. Den sitter nok i. De vet hvor gode vi er, sier matchvinneren.

Storhamar-spillerne hadde problemer med å svelge unna det sure tapet. Pål Johnsen forsøkte å se det positive tross ettmålstapet.

– Uansett var det viktig for oss å få vist hva som bor i oss. Og kanskje har vi også skjønt hva som skal til for å spille en semifinale i sluttspillet, og i tillegg være så nær finalen. Vi skal takke fansen for støtten vi fikk. Det var en ubeskrivelig følelse å komme ut på isen og se det havet av gult og blått, sier Johnsen.

  • Stavanger Oilers dro i land sin finalebillett med 6-2-seier over Lillehammer i den andre semifinaleserien. Også den ble avgjort først etter syv kamper.

Sportsdøgnet: