Sport

- Mange år siden jeg har sett Thorkildsen så svak

Andreas Thorkildsen kalte følelsen av 72 meter på Bislett for «søppel».

svp://19352?view=ap
  • Ragnhild Ås Harbo
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Sørlendingen, med skuffen full av gullmedaljer fra OL, VM og EM, leverte én av sine dårligste konkurranser i seniorkarrièren.

— Det er mange, mange år siden jeg har sett ham gjøre en så dårlig konkurranse, sa trener Åsmund Martinsen.

For det er ikke hverdagskost at den norske spydkongen må gi seg etter tre omganger, rett og slett fordi resultatene er for dårlige og han ikke er blant de beste som får tre muligheter til.

Om det er krise i Thorkildsen-leiren?

— Det er ikke krise, men bare en veldig, veldig dårlig dag på jobben, sa Thorkildsen selv.

Fortsatt sulten

Krise er et ord treneren heller ikke vil bruke. Men at de sliter med å finne tilbake til råskapen og godformen som i mange år gjorde Thorkildsen til en som jevnlig slengte spydet opp mot 90-metersstreken, er det ingen tvil om.

På Bislett mente Thorkildsen selv at han kastet lenger under oppvarmingen enn han gjorde i konkurransen. Det er på ingen måte meningen.

— Jeg sliter med teknikken i konkurransefart, forklarer han.

Treneren mener årsaken er de mange skadene eleven hans har slitt med siden 2010. — Han har rett og slett lagt seg til mange dårlige vaner på grunn av smertene han har hatt. Det har gått på bekostning av det tekniske. Nå må han prøve å legge av seg uvanene, og finne tilbake til det han gjorde på sitt beste, sier Martinsen.

Pitkämäki vant

Både han og Thorkildsen selv er klare på at det ikke er sulten det står på. Martinsen tror at nordmannen fortsatt innerst inne tror at han er den beste i verden når alt stemmer.

Og Thorkildsen selv?

— Jeg er veldig, veldig klar for å komme tilbake igjen. Følelsen av å levere på Bislett er veldig god. Følelsen av å kaste 72 meter på Bislett er søppel.

PS: Tero Pitkämäki vant konkurransen med 82,14 meter. Thorkildsen fikk 72,70 meter i sitt lengste kast. Sesongens hovedmål er EM i Zurich i midten av august.

svp://19352?view=ap

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen