Sport

Øyvind (22) ble kongen av NM

Øyvind Strømmen Kjerpeset var i perlehumør etter å ha vunnet kongepokalen i friidretts-NM.

KONGEGLIS: Øyvind Kjerpeset fikk utdelt kongepokalen i Tønsberg.
  • Magnus Wikan

TØNSBERG (bt.no): Lørdag smadret han mesterskapsrekorden på 400 meter hekk. Søndag knuste han alle på 200 meter sprint. Juryen var nok aldri i tvil, Øyvind Strømmen Kjerpeset (22) fra Florø ble kåret til norgesmesterskapets beste mannlige utøver og tok med seg kongepokalen hjem.

— Jeg hadde et lite håp om å vinne den, og det er veldig gledelig at jeg fikk den. Det betyr utrolig mye for meg, det er tross alt det største en kan vinne i norsk friidrett, sier Kjerpeset selv.

- Når skal det ta slutt?

Han fryktet konkurransen fra friidrettsstjerner som Erik Tysse og Andreas Thorkildsen, som begge tok gull under NM, men pokalen gikk altså til Kjerpeset, som ennå ikke er et kjent navn i den gjennomsnittlige husholdning.

— Jeg håper jeg kan si at den var fortjent. Det er i alle fall veldig hyggelig å få den, sier Florø-gutten, og legger til:

— Den skal få en fin plass på hyllen hjemme. Det er uten tvil den største pokalen jeg har vunnet.

Og han har vunnet en del den siste sesongen. Den har gått over all forventning for Kjerpeset, som har satt utallige personlige rekorder og norske bestenoteringer.

— Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle ta kongepokalen før denne sesongen. Den blir bare bedre og bedre. Når skal det ta slutt? spør den doble norgesmesteren retorisk.

Vil ta flere rekorder

På søndagens 200 meter imponerte han stort med en tid på 21,10. Det er det nest beste 22-åringen noen gang har løpt på distansen.

— Det var et veldig bra løp. Jeg hadde bra forhold og fikk en god sving, sier 22-åringen.

Men han ser for seg at det kan gå enda fortere – allerede i år.

— Jeg kan nok løpe godt ned på 20-tallet. 20,70 er nok mulig. Det er en tid jeg vet jeg har inne, men som jeg ennå ikke har fått ut, sier han.

Kongepokalen og den flotte sesongen har inspirert Kjerpeset veldig, og allerede nå ivrer han etter å nå nye milepæler.

— Jeg kan fortsatt true norgesrekorden på 400 meter flatt og så er det en rekord på 200 meter hekk jeg ønsker å ta.

Først skal han likevel dra til Zürich hvor han skal løpe for å ta sin tredje norgesrekord på 400 meter hekk.

Medaljen glapp for Eikemo Borge

Martine Eikemo Borge dro til NM med gullambisjoner på 800 meter, men tiden 2.06,31 holdt bare til fjerdeplass.

— Jeg er ikke fornøyd. Jeg visste at jeg kunne ta gull, og jeg ga alt jeg hadde. Men vinnertiden var en kjempetid og jeg har følt meg tung gjennom hele mesterskapet, sier BFG Bergen-løperen.

Trine Mjåland fra Kristiansand vant øvelsen med ny norsk rekord.

Skadet Pedersen hoppet til sølv

Etter å ha pådratt seg en smell lørdag, var det en svært hemmet Isabelle Pedersen som tok sølv i lengdekonkurransen under NM søndag. Med en føling på innsiden av låret hoppet hun 6,20 meter i det ene av de tre hoppene hun greide å gjennomføre. Lengden er ny personlig bestenotering for Norna-Salhus-utøveren, men den blir ikke stående på grunn av for mye medvind. Syvkjemper Ida Marcussen tok gullet med ny norsk rekord, 6,24 meter.

Nytt tresteg-gull til Almsengen

Sindre Almsengen, som representerer Norna-Salhus, tok søndag sitt sjette NM-gull på rad, da han hoppet 15,58 meter i første forsøk i trestegkonkurransen.

— Hoppet jeg vant med var egentlig et safe-hopp. Jeg prøvde å klinke til videre utover i konkurransen, men jeg klarte ikke å øke lengden, sier Almsengen, som har bodd i Bergen 2007. Han var fornøyd med å ta gullet etter en trøblete sesong plaget av sykdom og skader.

Les også

  1. Dolve tok sitt første NM-gull

  2. - Jeg får sende inn en søknad til sølvguttene

Les mer om

  1. Friidrett