Thorkildsens tidligere konkurrent dopingtatt: - Ikke overraskende

Andreas Thorkildsen har avansert fra sjette til femteplass i London-OL i 2012 etter dopingavsløring.

Andreas Thorkildsen er ikke overrasket over at Oleksandr Pjatnytsia var dopet under OL i 2012. Onsdag ettermiddag var den tidligere spydkasteren på plass i Olympic Village i Rio som ekspertkommentator for TV2.

RIO DE JANEIRO: Tirsdag kunngjorde IOC at Oleksandr Pjatnytsia vil bli fratatt sølvmedaljen fra London-OL etter at en ny dopingprøve hadde vist spor av det forbudte preparatet turinabol. Dermed avanserer Thorkildsen fra sjette— til femteplasss.

— Det er absolutt ikke overraskende, og noe jeg egentlig har visst hele veien. Men det er bra det blir ordnet opp til slutt, sier Andreas Thorkildsen til Fædrelandsvennen i Olympic Village i Rio.

Den pensjonerte spydkasteren ankom onsdag Rio de Janeiro for å være TV2s friidrettssekspert under OL, og var på plass på det norske pressetreffet onsdag ettermiddag.

Les også

TV 2-profil tapte veddemål - men nektes å gjennomføre straffen

— Betyr ikke så mye fra eller til

Thorkildsen, som ble tvunget til å legge opp i vår på grunn av skade, endte på sjetteplass i London-OL, men avanserer nå til femteplass som følge av dopingdommen.

Dermed skjer nesten det samme som i Moskva-VM året etter. Der ble Thorkildsen nummer sju, men ble forfremmet til sjetteplass etter at Roman Avramenko, også han ukrainer, senere ble dømt for doping.

— Med mindre man får medalje, betyr ikke dette så mye fra eller til, sier kristiansanderen.

Denne har mange lest i dag:

Les også

«Det må bli slutt på at menn kommenterer kroppsform, brystvorter, rumper og lår»

— Nå tangerer jeg Ingebrigtsen

Men et lite stikk sender han likevel til Henrik Ingebrigtsen, som med sin femteplass på 1500 meter, var beste nordmann i friidrettsøvelsene i London-OL.

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

— Nå tangerte jeg hans plassering. Det er litt morsomt, sier Thorkildsen.Fredag starter friidrettsøvelsene i Rio, men Thorkildsen innrømmer at han helst skulle hatt en annen rolle enn å være friidrettsekspert.

— Jeg skulle helst vært utøver. Dette blir en helt ny rolle, men når man ser utøverne her er det å konkurrere man har lyst til. De er i en boble og i et OL-fokus. Det er moro å se. Jeg husker selv hvor gøy det var, sier Andreas Thorkildsen, som vant OL-gull både i 2004 og 2008.