Sport

Boasson Hagen aktuell for Spania Rundt

Kan bruke etapperittet for å finne VM-formen.

FORDEL: Edvald Boasson Hagen måtte trekke seg fra Tour de France da han brakk skulderen. Det kan være en fordel for VM-formen, mener Kurt Asle Arvesen.
  • Torgrim Gotland Bakke

Tre uker etter velten på den 12. etappen i Tour de France er Edvald Boasson Hagen godt igang med oppkjøringen mot VM i slutten av september. Allerede neste uke vil rudsbygdningen være tilbake i normal trening. Det forteller Sky-trener Kurt Asle Arvesen.

— Edvald ligger veldig godt an. Han var på sykkelen i 4,5 time i går og skal være i gang med trening for fullt iløpet av neste uke., forteller Arvesen.

Tjener på skulderbruddet?

Ifølge Arvesen har Boasson Hagen tapt minimalt med form på skaden og tror faktisk bruddet i skulderen kan være en fordel for 26-åringen , med tanke på VM-formen.

— Hadde han fullført Touren ville han vært inni i en restitusjonsperiode nå. Nå slapp han den tunge sisteuken og ligger godt an med treningen. Edvald ville nok aller helst fullført i Frankrike med lagkameratene, men hvis man kun tenker på VM så kan man kalle det en liten fordel, sier Arvesen.

Foreløpig er det ikke lagt noen plan for hvilke ritt Boasson Hagen skal kjøre før VM, men Arvesen bekrefter at Spania Rundt, som kjøres fra 24. august til 15. september, er et aktuelt alternativ.

— Planen videre er at Edvald skal sykle så mye han tåler, og der er Spania Rundt er klart alternativ. Han vil ikke få den samme muligheten til å justere belastning som han kan på trening, men han får kjørt mange løp og får mye fart i beina. Mange VM-vinnere har kommet ut av Vueltaen i god form, påpeker den tidligere U23-verdensmesteren på landeveien.

Tøff VM-løype

Boasson Hagen tok sølv bak belgieren Phillip Gilbert i fjorårets VM i Nederland. I år er mesterskapet lagt til italienske Firenze, med en løype som beskrives som betrakelig tøffere enn fjorårets med flere tøffe stigninger. Arvesen er enig i at årets løype, på papiret, er blant de tøffeste i VM på lenge, men vil ikke avskrive Boasson Hagens sjanser til å gjør det godt.

— Det er vanskelig å si hvor tøft et ritt blir på forhånd. Det kommer mye an på hvordan det blir kjørt i feltet og hva slags lag tas ut. Edvald må være i veldig god form for å henge med, men han er en såpass god allround rytter at han kan hevde seg, sier Arvesen.

— Men stiller Spania med et lag med bare klatrere så blir det nok i overkant tøft, ler treneren.

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen