Sport

Flau forestilling av Rosenborg

Knallhardt ned på isen etter seieren over Frisk-Asker.

NI PUCKER I MÅLET: RIHK-keeper Brady Hjelle hadde ikke sin beste dag mot Sparta.
  • Christian Skare Stendal

SPARTA-ROSENBORG 9-0 (3-0, 1-0, 5-0)

Lørdag har vært blytung for Rosenborg hockey. Tidligere i dag meldte klubben om at en av lagets største profiler, Greg Jacina, er frigitt – og at han fortsetter karrieren i Nottingham Panthers.

Reisen til Sarpsborg var også ganske tøff, for i natt satte laget seg i bussen for å ta bussen hele veien fra Trondheim til byen i Østfold.

Det spørs om ikke bussturen hjem blir vel så tung, for lørdagens bortekamp mot Sparta Sarpsborg ble en nitrist affære.

Trønderne ble rundspilt fra start til slutt, men kunne kommet fra det på en tilnærmet grei måte. Det var før totalkollapsen de siste ti minuttene. Sparta scoret hele fem ganger den siste halve perioden – og sendte med det Rosenborg hjem med hele 0-9 i kofferten.

Kanonade i starten

Rosenborgs Jordan George pådro seg en utvisning for tripping knappe fem minutter ut i den første perioden, og det visste hjemmelaget å utnytte. Sparta beleiret Rosenborgs sone, og litt tilfeldig havnet pucken i nettet bak Brady Hjelle bakerst til 1-0 for hjemmelaget. Henrik Malmström ble registrert som målscorer på det som var Spartas niende avslutning på mål seks minutter ut i kampen.

Kun minuttet etterpå rotet Rosenborg det til for seg selv. En grusom feilpasning i egen sone ble plukket opp av Malmström, som dro keeper Hjelle bort med en leken finte. Dermed var det 2-0 til østfoldingene.

Seks minutter før første pause satte Dion Knelsen inn 3-0, og ut fra spill og sjanser var ikke ledelsen for liten på tidspunktet, for Sparta vant skuddstatistikken i den første perioden hele 22-4. ## Kunne ikke svare

Den andre perioden startet ikke særlig bedre enn den første avsluttet for Rosenborgs del. Bortelaget maktet ikke få til særskilt mye i overtallsspill tidlig i perioden, og like etter at Sparta ble fullt lag igjen sto det 4-0 etter at Didrik Svendsen satte pucken i buret.

Det ble periodens eneste scoring, men Sparta fortsatte å dominere på isen – og avsluttet på mål 16 ganger i perioden mot Rosenborgs 8. I første halvdel av den siste perioden slapp hjemmelaget seg litt nedpå, og lot Rosenborg delta i kampen i større grad. Men Lou Dickenson og co maktet ikke å utnytte det nevneverdig. I stedet var det Sparta som atter scoret, da Magnus Lindahl pirket inn 5-0 drøyt halvveis i perioden.

Ydmykelsen komplett

Kampen var selvfølgelig avgjort, men Sparta stoppet ikke ydmykelsen med det. Drøyt sju minutter gjensto, og Sparta var i undertall fire mot fem, da 6-0 ble dunket inn av Dion Knelsen bak Brady Hjelle hos Rosenborg. Det var det siste Hjelle gjorde før Peter Strøm overtok som Rosenborgs sisteskanse.

Men han var bare på banen i knappe to minutter før også han måtte slippe en puck bak seg. Dion Knelsen satte inn sin tredje scoring for dagen. Henrik Malmström kunne ikke være dårligere, og fikk også han sin tredje nettkjenning kort tid etterpå. Med fire minutter igjen på klokken sto det dermed 8-0 til østfoldingene over Rosenborg.

Mats Weberg la på til 9-0 to minutter før slutt, og vant hele 5-0 i en periode der skuddstatistikken var så jevn som 12-9 favør Sparta.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Get Ligaen
  3. Sparta Warriors
  4. Rosenborg IHK