Sport

Norge ble hyllet etter nok en seier, men en ting irriterte spillerne kraftig

– Det skjedde mot Island og Ungarn. Det kan vi ikke tillate oss, sier Christian O’Sullivan etter at Norge cruiser videre mot EM-semi.

Christian O’Sullivan er ikke bare fornøyd etter Norges sjette seier av seks mulige i EM. Vidar Ruud/NTB SCANPIX

 • Christian Skare Stendal

NORGE-ISLAND 31–28:

MALMÖ: – Det var en utrolig bra førsteomgang, og ikke så god andre, sier Christian O’Sullivan etter tremålsseieren over Island tirsdag kveld.

Som mot Ungarn fredag sjokkerte de norske håndballherrene paralyserte islendinger fra start.

1-0 ble til 2-0. Deretter kom 3-0, og så 4-0. Og før 2,5 minutter var gått tok Islands landslagssjef sin første timeout.

Det hjalp fint lite, for Norge scoret de tre neste også, og skaffet seg en luke som gjorde at Island ble halsende etter kampen gjennom.

– Det er verdens beste håndballag som er utpå der. Det er jeg ikke i tvil om, sa tidligere landslagskjempe Kristian Kjelling. Han kommenterer mesterskapet for TV 3.

 • Norge-børsen: «Hovmester på øverste hylle»

Ble kamp igjen

Det samme skjedde mot Ungarn før helgen. Da kjempet ungarerne seg inn i kampen etter pause. Som Island gjorde i Malmö Arena tirsdag kveld. 19-12 ved pause ble til 23-20 etter kvarteret av andre omgang, og kampen var plutselig ikke avgjort likevel.

Det irriterer O’Sullivan.

– Ja, det er noe vi absolutt må forbedre. Det skjedde mot Ungarn. Det skjedde mot Island. Det kan vi ikke tillate oss, sier han til Adresseavisen.

Landslagets assistenttrener Børge Lund sa til Viasat i pausen at fokuset var på å avgjøre kampen på direkten. Slik gikk det altså ikke.

– Ikke godt nok

– Vi må se på hvorfor vi ikke er helt klare når vi kommer ut fra pausen. Vi har muligheten til å drepe kampen de første 10–15 minuttene i andre omgang, men i stedet gir vi dem troen på at de kan komme tilbake. Det er rett og slett ikke godt nok, og vi må virkelig forbedre oss. For når vi møter Slovenia onsdag, og i en eventuell semifinale og finale, kan vi ikke tillate oss det, sier O’Sullivan.

Sander Sagosen synes det er kult at spillerne er irriterte, selv om laget tok nok en seier. Vidar Ruud/NTB SCANPIX

– Dere har så godt som sikret semifinaleplass, og likevel plager det dere?

– Ja, absolutt. Vi ønsker å være gode i 60 minutter, og når vi kun er gode i 40-45 minutter, er vi ikke fornøyde med det. Vi ønsker å være best. Det er derfor vi har gått tidlig ut og sagt at vi ønsker å vinne. Da er det sånne ting vi i hvert fall må klare å endre på. Det er helt greit at motstanderne er bedre enn oss i perioder, men vi kan ikke tillate oss 4-0-perioder, som mot Ungarn og mot Island i dag, sier han.

Gøran Johannessen forteller at nettopp dette var et tema i pausen.

– Vi sa det samme i pausen mot Ungarn. Med en stor ledelse handler det om ikke å gå i fellen og bli for defensive i tankegangen og ikke prøve å kontrollere kampen. Dessverre klarte vi ikke det, men vi kjempet oss inn i kampen akkurat som mot Ungarn, sier han.

Sagosen: – Litt kult

Sander Sagosen er på samme sporet. Men han ser det positive i det også.

– Det er litt kult at vi er litt skuffet og sure på oss selv, etter at vi mest sannsynlig har nådd en semifinale, bare fordi vi spiller en dårlig omgang. Det er morsomt, og jeg er stolt over dette laget, sier han.

Landslagssjef Christian Berge er ikke helt enig med spillerne sine.

– Dere falt ned mot Ungarn og gjorde det samme nå. Hvorfor blir det sånn?

– Vi falt ikke ned, men vi brant noen klare sjanser. Målvakten deres sto bra, og så skjøt vi med litt for mye adrenalin. De scoret også på nesten alt, og så ble det en del utvisninger på oss. Vi klarte å krype sånn halvveis inn i kampen. Vi møter gode lag, og det er klassespillere på hvert lag, sier han.

Christian Berge er ikke like misfornøyd som spillerne sine. Vidar Ruud/NTB SCANPIX

Og rett skal være rett, O’Sullivan, som hadde en strålende kamp mot Island, er ikke bare kritisk til lagets prestasjon.

For førsteomgangen var virkelig noe å ta med seg, mener han.

– Vi spilte fantastisk god håndball, og klarer å ta de antatt beste ut av kampen tidlig. Den første omgangen er det beste vi har spilt hittil i EM, så er det en del ting vi kan forbedre i andre, sier han.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Håndball
 2. Christian O'Sullivan
 3. Sander Sagosen
 4. Håndball-EM herrer 2020

Relevante artikler

 1. SPORT

  22 timer mellom EM-kampene. Nå reagerer Norge-stjernene.

 2. SPORT

  Norge klare for semifinalen. Nå tar Berge et nytt grep før neste EM-kamp

 3. SPORT

  Norges store stjerne advarer: – Det blir en krig

 4. SPORT

  Sagosen var så viktig at noe måtte skje

 5. SPORT

  Norsk stjerne reagerer på Ungarns spill: – Sånt skal vi ikke ha noe av

 6. SPORT

  Her skapes trøndersk idrettshistorie