Kenyanske stjerner vil ha revansj mot Ingebrigtsen-brødrene

Ingebrigtsen-brødrene smadret «Team Cheruiyot» under Impossible Games på Bislett. Til høsten vil kenyanerne ha revansj i hjemlandet.

Filip Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås og Per Svela i aksjon under 2000m for menn under Impossible Games 2020 på Bislett.

Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen tok en enkel seier i landskampen mot Kenya på 2000 meter under det spesielle friidrettsstevnet i hovedstaden i forrige uke.

Nå har det kenyanske laget utfordret Ingebrigtsen-brødrene til en ny duell under friidrettsstevnet Kip Keino Classic i Kenyas hovedstad Nairobi 24. september, skriver avisen Daily Nation.

Til avisen sier Timothy Cheruiyot at han ønsker å invitere den norske brødretrioen til trening og konkurranse i hjemlandet.

– Det hadde vært fint om de kom og fikk kjenne på forholdene i høyden i Nairobi.

Les også

Team Ingebrigtsen har åtte rekorder, jakter flere og knives innbyrdes

Spesielle omstendigheter

Forrige ukes Impossible Games-duell ble gjennomført på spesielt vis. Cheruiyot og hans kenyanske kolleger gjennomførte sitt løp hjemme i Nairobi noen dager i forkant av at Ingebrigtsen-brødrene løp på Bislett. Så ble tidene sammenlignet.

Jakob Ingebrigtsen løp raskest av samtlige på den nye europeiske rekorden 4.50,01, og alle de tre Ingebrigtsen-brødrene løp på under 4.57. I Kenya var Cheruiyot raskest med 5.03,05

Kenyanerne mener ulike forhold forklarer forskjellen.

– Det var regn og høy høyde. Kroppen min klarte rett og slett ikke å bevege seg. Vi er alle i kjempeform, men sånne forhold får ikke ut det beste av folk, sier Elijah Manangoi til Daily Nation.

Vind skal ifølge Cheruiyot også ha spilt inn. På Bislett var det bortimot perfekte forhold.

Nå er Ingebrigtsen-familien altså invitert til det som kan bli et revansjoppgjør.