Sport

Opptur for Ruud før sesongens store mål

Casper Ruud måtte bruke tre sett, men slo til slutt tyrkiske Marsel Ilhan 6-2, 4-6, 6-1 i første runde av ATP Challenger-turneringen i Heilbrunn.

Casper Ruud er klar for annen runde i ATP Challenger-turneringen i Heilbronn. Her fra Davis Cup. Foto: Carina Johansen/NTB scanpix

18-åringen ble brutt til 1-2 i det første settet, men våknet etter at tyrkeren, som har fått frikort til turneringen, maktet å bryte Snarøya-gutten som er rangert som nummer åtte i turneringen.

Ruud slo umiddelbart tilbake og vant det første settet komfortabelt 6-2. I det andre settet fikk han det ikke til å stemme og måtte innse 4-6 og et tredje og avgjørende sett.

Der var nordmannen suveren og vant suverent 6-1. Dermed er han klar for annen runde i Challenger-turneringen.

- Det var deilig å få en seier. Han har vært god før, men er kanskje ikke i sitt livs form. Jeg visste at han kunne spille bra. Jeg følte egentlig at jeg var favoritt til kampen, sier Casper Ruud til Eurosport. Ruud møter bosniske Mirza Basic i annen runde i Tyskland.

Turneringen er Ruuds siste før kvalifiseringen til Roland-Garros. Tidligere i måneden uttalte han at en plass i hovedtablået i Paris henger høyest.

- Jeg har nok også best sjanse i Roland-Garros, og det ville vært det mest ideelle, men enhver Grand Slam tar man imot med åpne armer, sa han til NTB den gang.

Les også

  1. Suksessen gjør at Casper Ruud får merkelige forespørsler fra ukjente

  2. Casper Ruud droppet ut av videregående: – Håper tennisen går så bra at jeg ikke trenger skolen mer

  3. Slik blir veien for Casper Ruud i jakten på et av sesongens store mål

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud