Sport

Formel 1-stjernen kuttet ut kjøtt, kylling og fisk: - Det har vært utrolig

Kun plantebasert mat for Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton har gjort store grep med eget kosthold. Foto: EDGAR SU / NTB scanpix

Formel 1-profilen Lewis Hamilton har gradvis kuttet ut rødt kjøtt, kylling og fisk. Nå er han fullblods vegetarianer.

Briten bestemte seg for å endre matvanene sine for to år siden. Det skjedde etter at han hadde sett en TV-dokumentar om matindustriens innvirkning på miljøet og dyrevelferden.

– Dette er noe jeg har vært på vei mot uansett. Jeg kuttet ut rødt kjøtt for to år siden. I år stoppet jeg å spise kylling, selv om jeg gikk litt tilbake på det underveis. Nå har jeg sluttet å spise det igjen. TIl slutt kuttet jeg ut fisken, sier Hamilton til BBC.

Han føler seg i bra slag etter at han for alvor tok steget og ble vegetarianer for fullt.

– Jeg har bare spist plantebasert mat de siste to dagene. Det har vært utrolig. Så langt føler jeg ikke at jeg savner noe. Det skal sies at jeg har kokker til å hjelpe meg når jeg konkurrerer. Jeg vet ikke hvor lett det blir når jeg er hjemme. Det blir den store testen, forteller Mercedes-stjernen.

Les også

Cecilie Skog gikk på en kjempesmell: Ble dehydrert og fikk kroppstemperatur på 33,4 grader etter Oslo maraton

Her er Mercedes-stjernen på podiet etter at han vant Italias Grand Prix i formel 1 nylig. Foto: Antonio Calanni, AP / NTB scanpix

Hamilton er spesielt skremt over storfeindustriens miljøkonsekvenser.

– Det er ufattelig hva vi mennesker gjør med verden. Bare se på hvor mye forurensing som kommer fra alle kyrne som blir produsert. Det sies at de har større utslipp enn flyene og bilene våre. Det er ganske utrolig å tenke på. Det er ikke noe jeg ønsker å støtte. I tillegg vil jeg leve et sunnere liv.

32-åringen sier også at han håper vegetarkosten vil hjelpe han med å unngå helseproblemer som diabetes, hjertesykdom og kreft i framtiden.

– Jeg ønsker ikke å pådra meg noe slikt, avslutter han.

Hamilton jakter i høst sin fjerde VM-tittel i formel 1.

Les mer om

  1. Lewis Hamilton
  2. Formel 1
  3. Mat og drikke
  4. Kjøtt