Sport

Sammenslåing ble vedtatt

Torsdag bestemte et flertall i både Sola og Solastranden Golfklubb seg for å slå sammen golfklubbene under et ekstraordinært årsmøte.

Torsdag kan Sola og Solastranden Golfklubb bli slått sammen. Her er det Caroline Berge som spiller. Foto: Jan Henrik Heggebø

  • Stig Nilssen
    Stig Nilssen

Torsdag blir en spennende dag for Sola Golfklubb og Solastranden Golfklubb. Da avholdes ekstraordinært årsmøte i begge klubber, hvor votering for/mot sammenslåing er eneste sak.

– Styrene i begge klubber, samt styringsgruppen, anbefaler sammenslåing da en anser dette som en løsning som gir en større attraktivitet samlet enn hver for seg. Medlemmene vil kunne få en betydelig større valgfrihet og vil kunne skreddersy sitt golfbehov. Inntektspotensialet og lønnsomhet anses også som større og sikrere samlet, skriver Sola Golfklubb.

Les også

På denne golfbanen skal Norge sikre gullrush i vinter-OL

Om årsmøtet følger styrene og styringsgruppens innstilling for en sammenslåing, så er dette første gangen det skjer en sammenslåing i golf-Norge.

Da vil to av fire lokale 18-hullsbaner inngå i en ny klubb: Sola Golfklubb.

– De siste års utfordringer i marked/økonomi, en generell nedgang i golfinteressen og mye dårlig vær, har gjort det utfordrende å drive golfklubber i regionen. Vi tror derfor at en sammenslåing av to baner som utfyller hverandre vil kunne gi et bedre økonomisk fundament gjennom flere medlemmer, flere bedriftspartnere og synergier på banedrift og maskinpark, heter det i utredningen fra Sola Golfklubb.

Les også

– I norsk herregolf har han vært det store lyspunktet denne sesongen

Ved sammenslåing vil klubben ha rundt 2100 medlemmer. Solastranden har egenkapital på 665.000 kroner og en gjeld på 6,3 millioner. Forus hadde tilsvarende egenkapital på 17,3 millioner og en gjeld på 19,8 millioner og har de siste årene ikke hatt behov for kassakreditt.

Les mer om

  1. Golf
  2. Solastranden
  3. Sola