- Deilig å slippe jaget

Håndballjentene står foran to spennende valg. Hvem blir ny trener? Hvem fortsetter som kaptein?

OL-kaptein Gro Hammerseng er tilbake på landslaget etter å ha stått over EM i desember. Håndballjenta hevder det ikke ligger noen prestisje i å få tilbake kapteinsbindet.

I Oppsal Arena i går var Gro Hammerseng tilbake blant håndballjentene etter å ha stått over EM i Makedonia. Det betyr også at hun har gitt Marit Breivik et kinkig valg før møtene med Frankrike på bortebane i morgen og lørdag.

Skal Gro Hammerseng få tilbake kapteinsbindet hun hadde i OL? Eller skal EM-kaptein Kristine Lunde få fortsette som sjef?

Breivik har valgt minste motstands vei i første omgang. Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang utgjør kapteinsteamet i den ene kampen, Kristine Lunde og Marit Malm Frafjord i den andre.

Ingen konflikt.

Kristine Lunde har tidligere uttalt at hun trives med ansvar og gjerne fortsetter som kaptein. Diplomaten Gro gjør alt for at dette ikke skal bli noe stridstema når Marit Breivik skal ut på siste tur med gjengen.

–Kapteinsrollen har jeg ingen formening om. Det er ikke det spørsmålet som fyller hodet mitt. Jeg er bare glad for å være tilbake blant jentene og kommer til å opptre som den jeg er – enten jeg er kaptein eller ikke, sier Gro, som tror hun tjente på å stå over EM.

–Jeg har spilt alle seriekampene unntatt én etter OL. Jeg tror ikke jeg hadde greid det hvis jeg hadde deltatt i EM. Dessuten var det deilig å ha fri i desember for en gangs skyld, slippe prestasjonsjaget, gjøre andre ting, tenke på andre ting, sier kapteinen/eks-kapteinen.

–Hvordan føltes det å være TV-seer under EM?

–Det var en blandet opplevelse, men artig å se jentene vinne.

Balansegang.

Gro fortsetter diplomatiet når vi spør om Thorir Hergeirsson bør overta etter Breivik.

–Vi er blitt enige om at Kristine skal uttale seg om det.

–Bør den nye treneren kopiere Breivik?

–Det er avhengig av hvem de drar opp, men den må jo være blind som ikke ser den suksessen vi hart hatt. NHF får tenke over alternativene, sier Gro og smiler.

–Men Marits avgang kan du si noe om?

–Det er bra for oss at vi har hatt henne, og jeg vil savne henne, sier playmakeren, som selv ikke har noen planer om å gi seg. Men kroppen tåler ikke så mye som før.

–To-tre ganger i uken må jeg stå over håndballtreningen og drive styrketrening for å holde kneet i sjakk. Jeg har funnet en bra balansegang, men jeg kommer aldri til å tåle å trene så mye som jeg drømmer om, sier Gro.

Men nok til å få plass på OL-laget i 2012?