Sport

Casper Ruud kranglet med dommeren. Så ble French Open-drømmen knust.

Den norske 18-åringen slått ut av kvalifiseringen til French Open.

Casper Ruud var svært uenig i en av dommeravgjørelsene i det første settet. Nordmannen brukte mye tid på å diskutere avgjørelsen – til ingen nytte. Foto: Odd Inge Aas

  • Fredrik Saltbones
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Maxime Janvier-Casper Ruud 7–6, 6–4

ROLAND-GARROS, PARIS: Franske Maxime Janvier, som er nummer 267 på verdensrankingen, ble en tøffere motstander enn mange forventet.

Norske Casper Ruud, som før turneringen var ranket som 118, ble slått ut av franskmannen – etter tap i to strake sett.

På stillingen 4–5 i tiebreaket i første sett oppsto en situasjon som gjorde Ruud tydelig irritert. Casper Ruud slo tilsynelatende en knallgod serve. Motstanderen Maxime Janvier var sjanseløs på å returnere den, men dommeren ropte umiddelbart «out!». Ruud ble overrasket, for han mente den var inne.

Krangel med dommeren

– Jeg så at den touchet linjen! utbrøt Casper Ruud i retning dommeren.

Se video med tillatelse fra Eurosport Norge:

18-åringen var tydelig misfornøyd med avgjørelsen, og han brukte lang tid på å diskutere med dommeren. Etter litt krangling frem og tilbake, slo dommeren ut med armene og sa:

– Casper, beklager, det er min avgjørelse.

Ut ifra TV-reprisene så det imidlertid ut som dommeren gjorde feil. Det så veldig ut som ballen traff linjen.

Her går den omtalte serven til Casper Ruud i grusen. Ut ifra TV-bildene ser det ut som den treffer streken. Foto: Eurosport Norge

Casper Ruud tapte de to påfølgende poengene, og dermed gikk det første settet til Maxime Janvier. I sett nummer to vant Janvier 6–4, og dermed var drømmen om French Open knust for Ruud.

Les også

Casper Ruud om rosen fra tennislegende: – Klart at det er gøy

Casper Ruud tar en pause i skyggen av en paraply. Foto: Odd Inge Aas

Slet med franskmannens server

Mens det franske hjemmepublikumet taktfast ropte «Maxime, Maxime» og vinneren strakk armene i været, gikk den norske 18-åringen rett av banen og i retning garderoben.

– Ikke nå, var alt han hadde å si da Aftenposten ba om et par kommentarer.

– Jeg forstår at han er skuffet nå. Det virket ikke som han fikk til spillet sitt i dag, forklarer Sørvald.

Han var blant dem som var mektig imponerte over Ruuds innsats i mandagens 1. rundekamp. Kvaliteten var imidlertid en helt annen to dager senere.

– Janvier er en lang og god server, han spilte veldig bra. Casper var ikke helt på topp. Nå er det bare å dra hjem og jobbe med det som må forbedres, sier Sørvald.

Brøt tidlig

Det så lyst ut for Ruud da han brøt Janvier på stillingen 2–2 i det første settet, men franskmannen svarte umiddelbart og utlignet til 3–3.

Ruud slet med å få taket på de kraftfulle servene til Janvier, og da kampen gikk til tiebreak hadde nordmannen i tillegg marginene mot seg i den ene dommeravgjørelsen.

I det andre settet spilte Ruud seg til to breakballer på stillingen 2–1, men Janvier reddet likevel gamet i land.

Da det så sto 3–3 klarte franskmannen å bryte Ruuds serve, og resten av kampen var Ruud sjanseløs mens hjemmehåpet servet.

Les også

Casper Ruuds (18) heftige reiseår: Har spilt 28 turneringer i seks verdensdeler

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis