Tysk VM-spiller blir utestengt

Halifax (Aftenposten.no): Tysklands Jason Holland blir utestengt fra resten av ishockey-VM. Men Norge får ingen direkte fordel av Tysklands regelbrudd.

Jason Holland (nærmest) feirer en VM-scoring sammen med lagkameratene.
  • Espen Hansen

Holland utvises fordi han ikke var spilleberettiget. Han har spilt juniorhockey for Canada, og han måtte ha vært i Tyskland i fire år for at han kunne spille i mesterskapet. Men Holland har bare vært tre år i Tyskland.

Dermed må han stå over kampen mot Norge i natt

Det var snakk om at tyskerne ville bli fratatt seieren mot Slovakia, men det skjedde ikke. Resultatet 4-2 til Tyskland står seg.

Dette ble det bestemt av Det internasjonale hockeyforbundet (IIHF) i et ekstraordinært direktoratmøte onsdag.

Norge ville straffe Tyskland

Norges ishockeypresident Ole-Jacob Libæk var ikke på møtet, men han har snakket med Norges manager Petter Salsten som var tilstede.

— Det ble stemt over forslaget om å frata Tyskland seieren, men flertallet ønsket ikke å gjøre annet enn å utestenge Jason Holland, sier Libæk til Aftenposten.

Stemmerunden endte 6-3 i favør av Tyskland, og et uforandret resultat. Det ble bestemt at tilfellet var et såkalt «special case» noe som gjør at resultatet ikke kan endres.

— Det er ingen grunn til at dette var et «special case». De som mener det er kun interessert å beholde en gunstig tabellplassering, eller å unngå å bli uvenner med mektige Tyskland, sier Libæk.

Han forteller at kun Norge, Slovakia og Canada stemte for å omgjøre resultatet.