Sport

- Nå driter jeg i alt

NANJING (Aftenposten.no) Bare Danmark har vunnet tre håndballgull på rad. I ettermiddag glapp muligheten for Katrine Lunde Haraldsen og Norge.

Katrine Lunde Haraldsen ble sittende på benken i annen omgang da Norge mistet finaleplassen i VM til Russland. FOTO: Gorm Kallestad, Scanpix
 • Arne Hole

Norge-Russland 20-28

— Jeg har aldri tapt en semifinale før. I dag tapte vi for et bedre lag, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Aftenposten.no etter at muligheten glapp for Norge til å gjøre det samme som Danmark gjorde i 1996 og 1997: Ta tre strake gull i OL, EM og VM. Nå blir det i stedet bronsekamp mot Spania søndag.

- Vi får finne ut hva vi kunne ha gjort annerledes, fortsatte Hergeirsson.

Det han kanskje burde ha gjort annerledes var å ta Katrine Lunde Haraldsen tidligere ut av mål. Hun lignet slett ikke ”verdens beste keeper” der hun sto, men ifølge henne selv hadde hun heller ikke verdens beste forsvar foran seg.

— Det blir vanskelig å vinne når vi ikke spiller bedre i forsvar, sa Katrine, som bare stoppet fem av 21 skudd.

”Driter i alt”

Katrine var så skuffet etter utklassingen at det kom sjeldne sørlandske gloser ut av munnen hennes:

— Nå driter jeg i alt, nå har jeg bare lyst til å reise hjem.

— Så bronsekampen betyr ingen ting?

— Jo, den gjør jo det, men ikke akkurat nå.

Norge fikk en strålende start og ledet 7-4. Det kunne kanskje ha blitt 8-4 også, men da kastet Ida Alstad ballen over sidelinjen. Det ble starten på en rekke tekniske feil for Norge – faktisk 15 i tallet.

11-8 ble til 11-16 på under ti minutter! Var det før denne 0-8-gjørma at Hergeirsson burde ha tatt ut Lunde Haraldsen og prøvd Kari Aalvik Grimsbø?

For da Grimsbø sto i annen omgang, tok hun 21 prosent flere av skuddene enn Lunde Haraldsen!

- Kanskje, men Katrine var etter noen av ballene, svarte islendingen.

Tonje Larsen kunne kanskje ha kommet inn og stoppet raset, men der har Hergeirsson vært nokså bastant.

— Hadde hun vært litt skarpere i ankomsten, så kanskje, lød forklaringen.

Hjalp lite

Kristine Lunde-Borgersen fikk et mye omtalt comeback etter en lyskestrekk tidligere i VM, men hennes tilbakekomst fikk ikke den store betydningen. Russerne var rett og slett for gode. Eller Norge litt for dårlige.

Ludmila Postnova herjet med Norge og scoret fem mål i første omgang. Etter hvert fikk hun frimerke, men russerne hadde andre som kunne overta.

- Postnova fikk lov til å gjøre førstevalgene sine. Vi fikk aldri tvunget henne til å gjøre andre- og tredjevalgene, konkluderte Karoline Dyhre Breivang, som tapte sin første semifinale i et mesterskap noen gang.

— Men jeg skal ha med en bronse hjem! Dem har jeg ingen av fra før.

 1. Les også

  - Vi har en vei å gå

 2. Les også

  Finaledrømmen brast

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5