Sport

Furuset stiller lag

Etter mye frem og tilbake er det endelig avgjort for denne gang: Furuset blir å finne i eliteserien også denne sesongen.

  • Mari Waagaard Thomassen

I går kveld kunne spillere, supportere og alle involverte i Furuset Ishockey puste lettet ut etter en rimelig tøff sommer. Klubbens økonomiske problemer har ført til mye usikkerhet og bekymringer for Groruddalens ulver, og det er ikke mange dagene siden spillerne knapt nok visste om det ble flere istreninger i Furuset Forum eller om hele laget skulle avvikles.

I grevens tid

Men etter intens møtevirksomhet i Furusets mange styrer ble det i går besluttet at groruddalsklubben skal spille hockey med norgeseliten også kommende sesong. Og det i grevens tid, det er ikke mer enn drøyt tre uker til eliteserien starter opp igjen, og Hockey-Norge hadde nok ikke blitt særlig fornøyde hvis Sparta Sarpsborg hadde måttet stå alene på isen i åpningskampen 18. september.

Sponsorbidrag

Nå skal noen sponsorer i siste liten ha spyttet inn de nødvendige kronene, og med det budsjettet som nå er utarbeidet, skal Furusets økonomi etter planen holde seg rimelig stabil fremover. Der skal det være tatt høyde for samme inntekter som fjorårssesongen, men færre utgifter. På gårsdagens spillermøte var stemningen naturlig nok bedre enn på lenge, og Furusets iskrigere skal ha fått mesteparten av de svarene og bekreftelsene de lenge har etterlyst. Et av alternativene som har blitt drøftet, var å si opp kontrakten med størsteparten av dagens A-lagsspillere og heller stille lag med kun juniorer, slik at klubben i hvert fall unngikk å trekke laget. Men etter det Aften erfarer skal så å si hele spillerstallen være intakt. Foreløpig skal ingen ha blitt fristilt fra kontraktene sine, og alle de norske spillerne skal være lovet videre spill. Men i skrivende stund er fem utlendinger under Furuset-kontrakt, og sannsynligvis vil bare et par av dem være å finne på isen når sesongen kjøres i gang. Hvilke spillere som må gå er foreløpig ikke helt klart. Det er heller ikke foretatt noen nye lønnskutt, etter at samtlige spillere gikk ned 30 prosent i lønn for noen måneder siden på grunn av klubbens situasjon,

I samme spor

Styreleder i Furuset Elite, Villy Bendiksen, understreker at klubben nå fokuserer på fremtiden. — Nå har vi tatt beslutningen om å beholde laget, og nå kommer vi til å kjøre på for fullt i samme spor.- Det sporet var vel ikke bare vellykket?- Jeg mener den sportslige biten. Når det gjelder markedssiden, har vi en utfordring, og det arbeidet skal vi intensivere ytterligere.

Fristilles?

— Kommer dere til å fristille noen av utlendingene?- Det vil jeg ikke svare på.- Er det nå helt sikkert at Furuset kommer til å bli værende i eliteserien hele sesongen? - Hvis vi skulle ha trukket laget, så måtte vi gjort det nå. Så det blir ikke aktuelt senere i sesongen.

Les mer om

  1. Ishockey